Referenciák

Amennyiben tetszenek a referenciák, kérjen tőlünk árajánlatot:

Budakalász, Chofu 16 kW

Sokadik Chofu hőszivattyút építi már be a Kapitány Generálkivitelező Kft, de ez volt eddig a legnagyobb teljesítményű. A 3 fázisú japán ingerteres hőszivattyú kétszintes Csaladi lakóházat fűt. Az alsó szinten padlófűtés, a felsőn fan-coil fűtés-hűtés szolgálja a lakók kényelmét.
A japán Chofu hőszivattyú nem csak fűti és hűti a családházat, de a nagyobb létszámú családnak a melegvizét is hőszivattyú készíti. A 3 járatú motoros szelepen keresztül fűtött 300 literes, nagy hőcserélős szigetelt HMV tartályban 50 °C fokos vizet kértek a lakók. (Időnként, a legionilla baktériumok elpusztítása miatt rövid ideig akár 90 fokra is fel lehet fűteni a melegvíz tároló tartályt.)
A HMV elkészülte után, vált a motoros szelep, és a lakás fűtését, vagy hűtését végzi.
Ha Ön is hőszivattyú vásárlás előtt áll, kérjen tőlünk is árajánlatot.

 

Budakalász Chofu 16 kW 3 fázisú hőszivattyú

Komárom, Chofu 10 kW

Az elmúlt évi megrendelésből (2022.) maradt le ez a hőszivattyú is, nem tudta leszállítani a Chofu gyár. Most ezek pótlása zajlik, és végre nincs hiány a hőszivattyús piacon.. A  japán Chofu 10 kW-os, inverteres hőszivattyú hibrid rendszerben dolgozik a gázkazánnal. Az eddigi fűtésrendszert leegyszerűsítették, a teljes radiátoros rendszert átmosták..
A hibrid fűtésrendszer főbb alkatrészei, primer kör: Chofu 10 kW-os hőszivattyú; hőszivattyú állvány gumi alátétekkel; 35-ös szénacél csövek, idomok. Iszapleválasztó szűrő; 40 literes térfogatnövelő tartály; méretezett (B3-60A-30) lemezes hőcserélő; iszapleválasztó szűrő; biztonsági csoport. (nyomásmérő óra, automata légtelenítő, biztonsági szelep); tágulási tartály; cső hőszigetelés,; stb…
Hibrid fűtésrendszer szekunder kör: FixTrend CP70 hidraulikus váltó (erre csatlakozik a hőszivattyús kör és a Vaillant gázkazán); DAB keringető szivattyúk; iszapleválasztó szűrő; tágulási tartály; stb… A beüzemelés sikeres volt, a csendes működést pedig külön köszöni a vásárló.

 

Komárom Chofu 10 kW-os hőszivattyú

Gellérthegy, Chofu 16 kW 400V

Az elmúlt évből (2022.) rengeteg hőszivattyút nem tudtak leszállítani a gyártók, most ezek pótlása zajlik. A vevőnk még alacsonyabb áron vásárolta meg a japán Chofu 16 kW-os, három fázisú inverteres hőszivattyút. Azért esett a választása erre a gépre, mert a Gellérthegyen (is) a csendes hőszivattyúkat szeretik a tulajdonosok és a szomszédok.
A házilagos kivitelezést a gépészmérnök végzettségű tulajdonos ismerősei készítették el. A hőszivattyú telepítésénél történtek a szakmai előírásoktól eltérő megoldások, és apróbb hibák (pl.: a rezgéscsillapító gumibak elhagyása, de ezt a beüzemelés után pótolták). A hóhatárt biztosító állvány elmaradását fűtött csepptálcával helyettesítették. Ez a megoldás az üzemeltetés során azért odafigyelést igényel, hogy még véletlenül se fagyjon össze a gép a talajjal!
A beüzemelés sikeres volt, a csendes működés pedig megnyugtató.

 

Gellérthegy hőszivattyú

Fertőszentmiklós, Chofu 16 kW 400V

Még az elmúlt évben, a rezsicsökkentés csökkentésének hatására kialakult hőszivattyú vevői rohamok előtt vásárolt hőszivattyú beépítésének ideje elérkezett. Tóth Ferenc épületgépész kollégánk a meglévő gázkazán mellé telepítette a háromfázisú 16 kW-os japán inverteres Chofu hőszivattyút.
Rövid település információs (a hőszivattyút majd mindenki ismeri): Fertőszentmiklós Magyarország északnyugati részén, a Győri-medence peremén helyezkedik el, Soprontól 28 kilométerre délkeletre. 125 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. A kisváros lakossága ma már közel 4000 fő, de a történelme során csaknem eltűnt a tatárjárás idejében.
1228-ban említették először Terra Neweg alakban. A tatárjárásban csaknem kipusztult a lakosság, halászokat telepítettek a faluba, az ő védőszentjük Szent Miklós. További információk a Wikipédián.
Előzetes egyeztetés után a hőszivattyú megtekinthető (mert hallani a csendes működés miatt alig lehet) a helyszínen.

 

Fertőszentmiklós hőszivattyú

Sümeg, Chofu 16 kW 230V

Gyors döntést követően – még a megnövekedett hőszivattyú igény előtt – megvásárolt japán Chofu 16 kW 230V ingerteres hőszivattyú néhány hónapot „pihent” a vásárlónál. Természetesen nem lazított az elmúlt hónapokban, hanem alaposan előkészítette a saját kezű szerelési munkákat. Tanulmányozta a honlapon fellelhető gyári ajánlásokat, összevetette a meglévő fűtésrendszerének adottságaival, és megvásárolta a nagyobb alkatrészeket.
Vett egy nagy levegőt, és kis baráti támogatással elkészítette a teljes hőszivattyús installációt, sikerrel! A beüzemelésnél csak annyit tudtunk mondani: gratulálunk, ismét megerősítette hitünket, hogy gondos előkészítés után hiba nélküli hőszivattyús rendszert lehet építeni.
Előzetes egyeztetés után a hőszivattyút működés közben meg lehet tekinteni.

 

Sümeg hőszivattyú referencia

Nagytarcsa, Chofu 10 kW

A fiatal – építőipari generál kivitelezést végző – házaspár, kicsi gyermekkel úgy döntött, hogy megépíti álmai otthonát. Kényelmes, mindenkinek külön teret biztosító családi lakóházat, nagy kerttel, csendes utcában.
Mikor a szomszédok arról értesültek, hogy a padlófűtéses lakást hőszivattyú fogja fűteni (később, fan Coil-okon keresztül hűteni-fűteni), kicsit mindenki izgult. Mert az utca, és a település külső része valóban csendes. Mivel a vállalkozó család már több Chofu hőszivattyút rendelt tőlünk az elmúlt években, így nem zsákbamacskát vásárolt. Tudta, hogy a 100%-ban japán minőség csendes működéssel párosul. 
Saját kivitelezésben készült a teljes gépészeti munka, a hőszivattyú telepítésénél maximálisan betartották a gyártói utasításokat! 
A beüzemelés után már nem csak elmondásból, de a valóságban is kiderült, a szomszédok a japán Chofu inverteres 10 kW-os hőszivattyú működését nem hallják. 

 

Hőszivattyú referencia

Bőny Chofu 16 kW 400V

Bőny nevét egy 1235-ben kiadott oklevél említi először Buun, majd 1240-ben Buhun alakban. Mostantól azonban már Japánban is tudják hol keressék a térképen, hiszen – a garancia biztosításának okán – ismerni kell a gyártónak, hova lett telepítve a Chofu 16 kW-os, 3 fázisú hőszivattyú.
Az új referencia helyünk tulajdonosai még a rendkívül megnövekedett hőszivattyú igény előtt vette meg a gépet, a mai árnál jelentősen olcsóbban.  További költségcsökkentést elérve „házilagos” kivitelezésben valósította meg az energetikai beruházást -figyelembe véve a gyártó beszerelésre vonatkozó elvárásait – nagyon jó minőségben!
A rendszer hőcserélővel kapcsolódik a radiátoros rendszeréhez, és a megvalósításnál ügyeltek arra, hogy szükség esetén néhány golyóscsap segítségével a régi gázkazánt is működtetni tudják.

 

Referenciák Bőny

Vértessomló Chofu 12 kW

A Costell Építő Kft. a sokadik Chofu hőszivattyút építette be, ezúttal Vértessomlón. (Kapcsolat a Costell kft és közöttünk évekkel előbb kezdődött, akkor Meeting víz-víz hőszivattyút építettek be, szakszerűen!) A japán hőszivattyúk közül 6 kW, több 10 és 12 kW teljesítményű került az általuk épített magas nívót biztosító családi házakba.
A rendkívüli csendes működésű japán hőszivattyúk mindez ideig a legkisebb hiba nélkül működnek valamennyi lakóházban, ezért esett a választás szintén erre a hőerőgépre. A padlófűtés mellett mennyezet fűtés és hűtés, valamint a háztartási melegvíz készítés is a Chofu feladata. A téli szezon utáni tapasztalatokat előzetes egyeztetés után szívesen megosztják a tulajdonosok az érdeklődőkkel.

 

Referencia Vértessomló

Monor Chofu 10 kW

Nem öncélú a fotó a Chofu 10 kW-os hőszivattyúról. Mivel csak 70 cm széles a sáv, ami a hőszivattyúval fűtött ház és a szomszéd kerítése között van, itt találta meg a tulajdonos a helyet, ahova el lehet helyezni ezt a csendes fűtőberendezést.
(A házat hungarocell szigetelésbe burkolták. Itt arra kell figyelni, hogy a hőszivattyút tartó konzol ne érjen a szigeteléshez, mert a legapróbb rezgés is dobszólónak hallatszik a lakáson belül.)
A teljes házat radiátorokon keresztül fűti a tulajdonosa. Ehhez a fűtés kialakításhoz jól jön egy emelt hőcserélő felületű 300 literes puffer tartály. A beüzemelés után „első körben 50 °C hőmérsékletet készít a tartályba a hőszivattyú, és a tapasztalatok alapján állítják majd ezt a hőmérsékletet lejjebb, vagy feljebb. A tapasztalatokról – előzetes egyeztetés után – a helyszínen lehet érdeklődni.

 

Hőszivattyú referencia Monor

Bp, XVII. kerület Chofu 16 kW

Lakásfelújítás, bővítés és korszerűsítést történt Budapest XVII. kerületében. A fűtést a lakás teljes területén padlófűtéssel oldották meg, nyári kánikulában egy nagyméretű központi fan coil felel a hűtésért. (Természetesen a fan Coil-lal nem csak hűteni, de fűteni is fog a tulajdonos család.)
A hőszivattyús rendszert úgy alakították ki, hogy egy kétkörös FixTrend hidraulikus váltót építettek be. Így a primer és szekunder kör egy egységet alkot, a téli fagyveszélytől a Westech fagyálló folyadék védi a berendezéseket. További főbb alkatrészek: DAB keringető szivattyú, szűrő, tágulási tartály, DELTA rádiós termosztát, stb…
A háztartási melegvizet ebben a házban is külön villanybojlerrel készítik. Az Ariston Velis Evo 100 bőségesen elég a 3 tagú családnak. Előzetes egyeztetés után a hőszivattyú megtekinthető működtetés közben!

 

Referencia XVII. kerületben

Hatvan, Chofu 10 kW

Ez a hőszivattyú beépítés, és összeépítés a régi fűtési rendszerrel az egyik bizonyíték, hogy alapfokú épületgépészeti ismeretekkel és baráti segítséggel is el lehet készíteni egy jól működő fűtést.
Az eredeti fűtést egy mára már elavult, álló gázkazán biztosította, magas gáz fogyasztással, aminek a biztonságát többször megkérdőjelezte a Honeywell szénmonoxid riasztó hangos sípolása!
Elsősorban az édesanyja biztonságát, de a gazdaságos üzemeltetést is szem előtt tartva vásárolta meg – a rendkívül csendes és megbízható japán Chofu 10 kW-os hőszivattyút – a vevő. A már 30 éve készült padlófűtés hőcserélővel választották le a hőszivattyús primer körről, amit természetesen fagyállóval védenek az elfagyástól, esetleges áramszünet idején!

 

Referencia Hatvan

Csókakő, Chofu 12 kW

Kivételesen nem a hőszivattyú kültéri egységét mutatjuk be a Referenciák között (az egyébként látható a Facebook-on), hanem a beltéren kialakított hidraulikus rendszert.
Megmutatjuk, hogy épült ki (a főbb alkatrészek felsorolásával) ez a fűtési megoldás: az egész fűtésrendszer alapja a japán Chofu 12 kW-os inverteres hőszivattyú a kültéren; 30 literes térfogatnövelő tartály, benne 2 kW-os fűtőpatron, felkészülve a lehetséges rendkívüli hidegre; 24 literes szolár tágulási tartály; 3 körös FixTrend hidraulikus váltó; szűrő; 3in1 biztonsági csoport; 3 db DAB 40/70-es keringető szivattyú; Westech fagyálló folyadék; 3 körös Delta rádiós termosztát.
A nagyméretű családi lakóházban két padlófűtési és egy mennyezet fűtési-hűtési rendszer szolgálja az építtető kényelmét, igényeit.

 

Hőszivattyú Csókakő

Győr-Ménfőcsanak, Chofu 10 kW

Itt kezdődött minden, itt építettük be az első ESB hőszivattyút, (ma már rendkívül alacsony COP értékkel rendelkezett az a split rendszerű hőszivattyú, de azon tanultuk meg, miért nem lehet egy az egyben átvenni a svéd marketing szöveget).
Most pedig a legújabb helyzethez alkalmazkodva, megépítettük a hibrid fűtési rendszert, ami a meglévő gázkazánt kombinálja a japán Chofu hőszivattyúval. Terveink szerint a közel 200 m2-es, két szintes, alul padlófűtéses, felül radiátoros családi lakóházat nulla fokig a 10 kW-os hőszivattyú fűti. Amikor eljönnek az éjszakai fagyok, akkor pedig a gázkazán veszi át a fűtést. A két fűtési mód kombinálásával próbáljuk minimalizálni az energiapiac negatív hatásait. Az érdeklődőknek örömmel mutatjuk be, előzetes egyeztetés szükséges: tel. 06 20 268-9757.

 

Hibrid fűtés

Vecsés, ikerház 2 db Chofu 10 kW

A BAULD Kft vezetője már jó előre úgy gondolkodott, hogy az általuk épített lakások értéke jelentősen megnő, ha gázkazán helyett környezet kímélő hőszivattyús fűtést-hűtést építtet. Így esett a választás a full japán technológiát felvonultató, és egyedüli hőszivattyúként valóban japánban gyártott Chofu hőszivattyúra.
Mivel a ház rendkívül jó hőszigetelést kapott, és a fűtés, valamint a hűtés nagy felületen történik, a 10 kW-os hőszivattyú „ereje” elégséges, és egy 3 járatú motoros szelepen keresztül a háztartási melegvizet is elkészíti. Az ikerházba a napokban költöznek az új tulajdonosok, így Ők még nem tapasztalhatták meg, milyen csendes ez az ingerteres gép. A szomszédok azonban megnyugodva tapasztalták, hogy a Chofu hőszivattyút – néhány méter távolságból – nem is lehet hallani.

 

Referenciák

Iklad, Chofu 6 kW

Fiatal házaspár két tündéri pici gyerekkel saját kezű építésbe kezdett Ikladon. Az Ausztriában épületgépész vezetőként dolgozó testvér unszolására – akinek nem mellesleg 16 kW-os Chofu fűti a lakóházát – az inverteres japán technológia mellett döntött. A rendkívül jó hőszigetelésnek és a felületfűtés szakszerű kialakításának köszönhetően nem csak a fűtés-hűtés feladatát bízták a 6 kW-os hőszivattyúra, de egy háromjáratú motoros szelep közbeiktatásával a 270 literes nagy hőcserélős HMV tartály 50 °C-ra történő felfűtésére is maradt energiája.
A beüzemeléssel sem volt probléma, minden vezeték bekötését elvégezték tökéletesen, már csak bekapcsolás és a finomhangolás maradt hátra.
A hőszivattyú működés közben – a tulajdonossal történő egyeztetés után – megtekinthető.

 

Referenciák C6

Budakeszi, Chofu 12 kW

Budakeszin a 100%-ban japán inverteres Chofu hőszivattyúk közül most már a 12 kW-os teljesítményű is képviselteti magát. Az otthonteremtési pályázat keretén belül megvalósuló napelemes beruházás mellett a hőszivattyú is a könnyűszerkezetes családi lakóházban élők kényelmét szolgálja.
A fűtést eddig gázkazánnal oldották meg, amit még a rezsicsökkentés csökkentés káosz előtt jó érzékkel rendelt meg a tulajdonos. A későbbiek során a radiátorok mellett/helyett a rendkívül csendes és nagyon elegáns REVERSO fan Coil-ok beépítése is szerepel a tervekben, amivel a hűtés mellett a lényegesen alacsonyabb fűtővíz hőmérséklet tovább csökkenti a havi rezsi számlát.
A hőszivattyú működés közben – a tulajdonosokkal történő egyeztetés után megtekinthető.

 

Referenciák C12

Esztergom, Chofu 6 kW

Az Esztergomba kerülő japán Chofu hőszivattyú egy rendkívül szép, letisztult stílusú ház tetőszerkezetére került. A tulajdonosa nagyon jó szigetelésű – passzív – házba rendelt hőszivattyút, és az épületgépészeti munkákat végző partnerünk 6 kW-os inverteres hőszivattyút rendelt. A Pilisklíma Kft. gondos munkájával összeállított rendszer fűti és hűti a házat, és igény szerint biztosítja a melegvizet a lakók részére.
A nem szokványos helyre telepítés oka, hogy itt zavarja a legkevésbé a gondosan megépített kert növényeinek látványát az egyébként csinos, és nagyon csendes berendezés. Pilisklíma Kft (Dorka Árpád és Dorka Máté) elérhetősége itt.

 

Esztergom

Bp. III. ker. Domoszló út, Chofu 6 kW

Kimondhatatlanul jó érzés, ha évekkel ezelőtt megrendelt és beépített hőszivattyú működése olyan benyomást kelt a tulajdonosban, hogy a lakóház további átalakítás után szintén tőlünk rendel hőszivattyút. Egy új szint kialakítása után a tetőtérben radiátoros rendszer kiépítésére volt lehetőség. A fűtendő alapterület és belmagasság, valamint az épületrész szigetelését és hőtartó képességét figyelembe véve a Chofu 6 kW-os inverteres levegő-víz hőszivattyúra esett a választás. A rendszer egy térfogatnövelő tartály közbeiktatásával, teljes egészében Westech fagyállóval van feltöltve. (A lakóház alsó részét – amely szintén radiátoros – egy 10 kW-os Chofu hőszivattyú fűti.)
A tulajdonos családjának évtizedek óta dolgozó fűtésszerelő gondos munkája után a beüzemelt hőszivattyú üzemszerűen elindult.
A radiátoros rendszerekről leírás itt.
A tulajdonos – előzetes egyeztetés után – nem csak a 10 kW-os japán hőszivattyút, de a „kistestvérét” is meg tudja mutatni.

 

Domoszló hőszivattyú

Páty, Chofu 12 kW 230V

Páty nem először ad helyet a Chofu hőszivattyúnak és biztosít referencia helyet. Már több különböző teljesítményű inverteres  hőszivattyút vásároltak a Patyi lakosok, vagy házat építő vállalkozások. Biztosra mentek, a Chofu hőszivattyúk kiváló minőségben készülnek Japánban. A két évente kötelező szerviz sem mindennapos a hőszivattyú piacon, de a Chofu gyár vállalása, hogy a hőszivattyú hidraulikai blokkjában előforduló meghibásodás esetén nem javítjuk, hanem cseréljük a hőszivattyút. A garancia időn belül így csak egyszer kell a felülvizsgálatot elvégezni, de természetesen az évszakváltozások során a hőszivattyú elpárologtatójára rakódott szennyeződéseket el kell távolítani. Szerencsére ez nem igényel különösebb gyakorlatot, legegyszerűbben az áramtalanított gépet leporszívózni, esetleg gyenge vízsugárral átmosni.
Az építkezés hamarosan befejeződik, a tulajdonos az első éves fűtési tapasztalatokat szívesen megosztja majd az érdeklődőkkel. (2022.06.15.)

 

Referencia Páty

Kimle, Chofu 16 kW 400V

A referenciák között sokszor szerepelt a Chofu 16 kW 400V-os hőszivattyúja, így most inkább azt a csendes, Duna parti kisközséget szeretnénk bemutatni, ahova ez a japán hőerőgép került, ahol egyébként padlót és radiátorokat fűt, valamint háztartási melegvizet készít. Előzetes egyeztetés után a csúcskategóriás gép megtekinthető.
Kimle (horvátul Kemlja, németül Kimling) az 1-es főút mellett, a Mosoni-Duna két partján fekszik, Mosonmagyaróvártól délkeletre mintegy 10 kilométer és Győrtől északnyugatra, 30 kilométer távolságra. 1966-ban jött létre négy környékbeli település, Horvátkimle, Magyarkimle, Károlyháza és Novákpuszta egyesítetésével, a mai formájában pedig 2002-ben, Károlyháza kiválásával. Régészeti leletek bizonyítják, hogy a falu területe már évezredekkel a honfoglalás előtt lakott volt. A horvátkimlei templom környékén talán egy római őrtorony állhatott… (Leírás: wikipedia)

 

Referencia hőszivattyú

Budaörs, Chofu 16 kW

A referenciák között talán a leghangosabb környékre került a Chofu nagyon csendes hőszivattyúja, valamint a még csendesebb REVERSO fan coil fűtő-hűtő egysége. A budaörsi repülőtér a kivitelezési munkák alatt repülő napokat tartott, és a legkülönfélébb repülők szórakoztatták a hétvégére kilátogató vendégeket. Az inverteres japán Chofu hőszivattyú egy ABC kereskedés tetejére került, ahonnan télen fűti, nyáron hűti az épületet. (Mivel az épületen egyenlőre nincs szigetelés, a legnagyobb teljesítményű 16 kW-os hőszivattyúra esett a megrendelő választása.) Tökéletes választás!
Az épületen belüli hőleadó a rendkívül elegáns, és nagyon halk Reverso fan coil magasfali változatát rendelte a vevőnk. Elsősorban az élelmiszerek – zöldség, gyümölcs, csokoládé – hűtését tartja fontosnak, persze a dolgozók komfortja ugyan annyira fontos, elmondása szerint.
A kivitelezési munkákat Kelemen András épületgépész végezte. Előzetes egyeztetés után mindkét  csúcskategóriás gép megtekinthető..

 

Budaörsi referencia

Győr, Ipari Park napkollektor

A referenciák között eddig még nem szerepelt napkollektor – hisz ez az oldal a Chofu hőszivattyúk népszerűsítését végzi – de olyan közel van a megújuló energiát használó két berendezés filozófiája egymáshoz, hogy most kivételt teszünk.
A Győr-Ipari Parkban tevékenykedő MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft 1996 óta családi vállalkozásként töretlenül fejlődik. Munkájukra folyamatos az igény, a Kft fő profilja közel 30 éve az egyedi gépalkatrészgyártás.
A jelenlegi csarnokbővítésnél szóba került a hőszivattyús fűtés-hűtés, és a napkollektoros vízmelegítés kiépítése. Elsőként a Westech német napkollektor került a tetőre, amely 500 literes HMV tartályt tölt fel melegvízzel, még akkor is, ha csak szűrt fényt kapnak a vákuum csövek. A cég által használt melegvíz mennyiségének 70-75%-át  a 60 csöves napkollektor biztosítja.
A kivitelezési munkákat Krizsán Károly és gépész csapata végezte. Előzetes egyeztetés után a megoldás megtekinthető a tulajdonosok engedélyével.

 

Referenciák

Pilisszentiván, Chofu 12 kW

A referenciák között nem ritka, hogy az épület egyes részein padlófűtés mellett megtalálható a radiátor is, de nem sok helyen tudunk tisztán radiátoros rendszerre ajánlani hőszivattyús megoldást. A pilisszentiváni családi házban kizárólag lemezradiátorok vannak, igaz abból túl-méretesek. A tulajdonosok elmondása szerint a legmostohább téli időjárásban sem kellett 45 °C fölé állítani a gázkazánt. (Biztos ami biztos, az első télen még megmarad a gázkazán.)
Az otthonfelújítási támogatást igénybe véve készült Chofu 12 kW-os hőszivattyús rendszer egy méretezett hőcserélőn keresztül adja tovább a hőszivattyú által megtermelt meleget az osztó-gyűjtőre kötött radiátoroknak. A Westech fagyállós primer kör része még egy 30 literes térfogatnövelő tartály, szolár tágulási tartály, szűrő, biztonsági csoport, 35-ös szénacél csövek, stb. A Pilisszentiváni referencia előzetes egyeztetés után megtekinthető.

 

Referenciák Pilisszentiván

Bp. XV. kerület, Chofu 16 kW

Budapest XV. kerületi lakóházra eredetileg csak napelemeket gondoltak tenni a tulajdonosok, de Dr Tóth András napelemes kollégánk meggyőzte őket, hogy a napelemek mellett a hőszivattyú további lehetőséget biztosít az energia függetlenedés felé.
Ezek után került sor a helyszíni bejárásra, ahol kiderült, hogy az eddigi gázkazán radiátorokon keresztül melegítette a lakást. Szerencsére túlméretezett radiátorokat szereltek fel, így a maximum 45 fokra beállított előremenő fűtővíz hőmérséklet elegendő a hőszivattyús fűtési rendszerben is. A Chofu inverteres japán hőszivattyú (16 kW, 400V) szerelését Kelemen András partnerünk végezte. A radiátorok miatt a méretezett hőcserélős kiépítés volt indokolt. A primer – fagyállós – rendszerbe 30 literes, a szekunderbe 50 literes térfogatnövelő tartályt épített. A beüzemelés a Chofu hőszivattyúknál megszokottan, zökkenőmentesen történt. A referenciák előzetes egyeztetés után megtekinthetőek.

 

Referencia XV. kerület

Bp. XII. kerület, Chofu 10 kW

Budapest XII. kerületében kiépített hőszivattyús rendszer a bizonyítéka, hogy a monoblokkos hőszivattyút be tudja építeni a gépészeti szakma alapjait ismerő tulajdonos, a honlapon fellelhető vázlatrajzok alapján. (Meg egy kis telefonos segítséget kérve.)
Mivel a munkadíjjal és egyéb, a cégünk fejlődését magába foglaló árképzést drágának találta a vevő, úgy határozott, hogy a web áruház adta lehetőséget kihasználva lényegesen olcsóbban veszi meg a Chofu 10 kW-os inverteres hőszivattyút. Érdekessége a felhasználásnak, hogy pihenő házat fűt, és nagyobb mennyiségű használati melegvizet készít a Chofu hőszivattyú. A rendszer része: 750 literes, nagy hőcserélős HMV tartály; 3 járatú ESBE motoros szelep; nagy hőleadó felületű lemezradiátorok, 50 literes térfogatnövelő tartály; DAB keringető szivattyú; 28×1,5 mm-es félkemény rézcsövek, idomok; Westech fagyálló folyadék. A hőszivattyú beüzemelésekor csak elismerő szavak jutottak eszünkbe a házilagos kivitelezés után!

 

Chofu-BPXII

Sárospatak, Chofu 6 kW

Sárospatak és a szlovák határ között, a Bodrog-völgyében épített könnyűszerkezetes faház fűtését és hűtését (bár a tulajdonos szerint arra eddig nem volt szükség) Fan Coil-okon keresztül végzi a legkisebb Chofu inverteres hőszivattyú. 6 kW- hőenergia bőven elég egy 62 m2-es faház komfortossá tételéhez. A tulajdonos vendégháznak használt faszerkezetű épülete – 3 pici szoba, nappali és WC, fürdő – elsősorban a család hétvégi pihenését szolgálja, de barátoknak, ismerősöknek is barátságos menedéket biztosít a dombok között megbúvó kicsi lak.
A kivitelezés érdekessége, hogy a tulajdonos saját maga végezte a Chofu hőszivattyús rendszer kiépítését, éppen úgy, mint a Fan Coil-ok felszerelését is. A hőszivattyú és a hőleadók között 50 literes térfogatnövelő tartály, szolár tágulási tartály, iszapleválasztó szűrő, és 1″-os rozsdamentes bordáscső került beépítésre.

 

Hőszivattyú referencia

Csepel, Chofu 16 kW

Chofu hőszivattyús referencia Csepelen. Csepel családi lakóházas területén több tucat Chofu hőszivattyút építettünk be eddig, valamennyi hiba nélkül üzemel, és várhatóan így lesz ez még hosszú ideig.
A jelenleg kissé elavult gázkazán adta a fűtést és melegvizet a kétszintes lakóházban. Mielőtt a hőszivattyú mellett döntött a tulajdonos, alaposan körüljárta a kondenzációs gázkazán, és a hozzá kapcsolódó – pl. tervezés – költségek sorát. Ezek ismeretében döntött a drágább, de biztonságot adó, és a hűtést is biztosítani tudó Chofu hőszivattyú beruházás munkái mellett. A ház jelentős részén padlófűtés van, de az emeleten (és a garázsban) radiátorok adják a meleget. Később tervben van a radiátorok Fan Coil-ra történő cseréje, amely gazdaságosabb fűtést, és a hűtés lehetőségét biztosítja a tetőtérben.
A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben.

Chofu referencia

Erdőkertes, Chofu 16 kW

Hőszivattyús referencia Erdőkertesen. Most már sokadszor úgy hozza a sors, hogy szakmabeli vásárolja meg a Chofu hőszivattyút. A tulajdonos elmondása szerint az interneten talált rá, és meggyőzte Őt a sok referencia hely bemutatása. Amiből – elmondása szerint – többet meg is látogatott. Az eddigi üzemeltetési tapasztalatokat megismerve könnyű szívvel választotta a padlófűtéses családi ház fűtésére a Chofu 16 kW-os egyfázisú hőszivattyút. A ház a család kivitelezésében készül, csak néhány szakma külsős képviselőjét „engedik a ház közelébe”. A hőszivattyús munkát Kelemen András vállalkozása építette be. Eredetileg a lapos tetőre szerette volna tenni a tulajdonos a hőszivattyút, de a felesége helyesen döntött, amikor a talajszintre, kissé távolabb a háztól találták meg a megfelelő felet. A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben.

Erdőkertes referencia

Telki, Chofu 10 kW

Hőszivattyús referencia Telkiben. Most már a sokadik Chofu hőszivattyút építi be a saját kivitelezésben készülő családi ház fűtésére a COSTELL Építőipari Kft. A fiatal tulajdonosokkal még a Meeting-es időkben találkoztunk először, egy MDS30D geotermikus hőszivattyút vásároltak a házukhoz. Azzal a talaj kollektoros rendszerű ON/OFF hőszivattyúval is meg voltak elégedve. Az általuk épített és értékesített házakba azonban levegő-víz hőszivattyút építenek be, ért lényegesen olcsóbb a beruházási költség és a hatásfoka is kitűnő. Az energetikai számítások alapján a Chofu 10 kW-os hőszivattyú bőven elegendő a 110 négyzetméteres lakóház padlófűtési rendszeren történő fűtéshez. A nyári hűtésről a padlófűtés csövekben keringő temperáló fűtőfolyadék gondoskodik.
Szintén a monoblokkos hőszivattyú készíti a háztartási melegvizet. A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben.

Chofu hőszivattyú Telkiben

Százhalombatta, Chofu 10 kW

Hőszivattyús referencia Százhalombattán. Vevőnk még 2017-ben kért árajánlatot, amikor egy 16 kW-os Meeting ON/OFF -os hőszivattyút kínáltunk neki. Közben hőszigetelés került a Duna parthoz közeli lakóházra, így a fűtési hőigényt egy Chofu 10 kW-os hőszivattyú bőven kielégíti.
A meglévő gázkazánt lebontotta Kelemen András kollégánk, és a hőszivattyúhoz kapcsolva egy kétkörös hidraulikus váltót épített be a helyére. A két lakószinten padlófűtés biztosítja az alacsony havi költséget, egy valóban japán inverteres hőszivattyú segítségével. 
A tulajdonosok egy rendkívül csendes erdei lakból költöznek haza, így a választás fontos szempontja volt, hogy a hőszivattyú működés közben csendes legyen!
A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben.

Százhalombatta

Vácduka, Chofu 12 kW hőszivattyú

9045 km-re került a japán 12 kW-os inverteres Chofu hőszivattyú a gyártási helytől. 
Teljesen természetes, ha már ekkora távolságot megtesz a Shimonoseki, Jamagucsi prefektúrától a Chofu, akkor nyilvánvaló, hogy jó helyre kerül. Az egyszintes, vácdukai családi lakóháznak kitűnő a hőtartása, padlófűtés a hőleadó, és a háztartási melegvíz készítést is a hőszivattyúra bízták. A 300 literes, nagy hőcserélős HMV tárolót háromjáratú motoros szelepen keresztül töltik fel melegvízzel, majd annak elkészülte után kapcsol át fűtésre. A Chofu 12 kW-os hőszivattyúról több információ itt. Vácduka-ról további információt a Pest megyei község honlapjáról itt.
A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben.

Referencia Vácduka

Vásárosnamény, Chofu 16 kW

Vásárosnaményba is megérkezett a japán Chofu hőszivattyú!
Köszönet érte a MOFREE OPTIMA PRÉMIUM Kft ügyvezetőjének, aki a fővárosban épített 3 családi házában már működő Chofu-k után ismét bizalmat szavazott  a nagyon csendes és rendkívül jó teljesítményű ingerteres hőszivattyúnak.
A hőszivattyút beépítő Geri Sándor épületgépész csapata kiváló munkát végzett. A villanyszerelő munkát Bauer Sándor készítette. A két felkészült társaságnak hála a Chofu ugyan úgy gond nélkül indult, mint a többszáz eddig beüzemelt Chofu esetében.
A japán 16 kW-os 230V-os Chofu inverteres hőszivattyú ebben a házban fűt és hűt. A HMV-t az Ariston Velis Evo 100 okos elektromos bojlerre bízta a megrendelő család.
A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben.

Vásárosnamény referencia

Koroncó, Chofu 16 kW hőszivattyú

Koroncó község Győr-Moson-Sopron megyében, a Győri járásban. Győrtől mindössze 10 km távolságban van, így nem csoda, hogy egyre többen költöznek a 2000 fős kisközségbe. Az újépítésű lakóházak fűtési-hűtési rendszerébe épített hőszivattyúk megfelelőek az alacsony rezsit biztosító eszközökkel szemben támasztott követelményeknek.
A kétszintes lakóépület hőleadói: padlófűtés, és mennyezet fűtés-hűtés. A Tienda-Flex Kft dolgozói – Szendi Tibor vezetésével – építették ki a teljes épületgépészetet, így a hőszivattyús rendszert is.
A japán 16 kW-os 400V-os Chofu inverteres hőszivattyú nem csak fűt és hűt, de – ESBE 3 járatú motoros szelepen keresztül – a 300 literes nagy hőcserélős HMV tartályba is elkészíti a melegvizet.
A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben.

Referencia Koroncó

Budajenő, Chofu 10 kW hőszivattyú

Budajenőn az új lakóházak tulajdonosai közül többen szavaztak bizalmat a Chofu hőszivattyúknak. Mikor megkérdeztük, hogy miért választották ezt – a még kevésbé ismert – monoblokkos hőszivattyút, akkor szinte mindenki a japán gyártást említette első helyen. Természetesen a több száz beépített és több éve működő hőszivattyú jó híre is döntő volt a választásukkor. A „Referenciák” oldalon fenn levő hőszivattyúk mindegyike megtekinthető működés közben, és meg lehet kérdezni a tulajdonosokat, milyen tapasztalatokat gyűjtöttek az évek során.
A most bemutatott Chofu 10 kW-os hőszivattyú még „csak” néhány hónapja üzemel, és egy rádiós termosztát beépítése után került a referenciák közé. A hőszivattyút – előzetes egyeztetés után – meg lehet tekinteni működés közben, és ha olyan szerencsés az érdeklődő, mint a fotós, akkor a Hold is látható lesz a látogatás alatt.

Referencia Budajenő

Páty, Chofu 12 kW hőszivattyú

Páty lakói közül egyre többen választják a 100%-ban japán gyártású inverteres monoblokkos hőszivattyút.  A legújabb referencia helyen egy helyszínen készített acélvázas könnyűszerkezetes faház két szintjét fűti és hűti a 12 kW-os CHOFU hőszivattyú. A padlóba és mennyezetbe épített csövekben fagyállós folyadék kering, így biztosítja nem csak a fűtést és hűtést, de hosszabb áramkimaradás esetén a hőszivattyú hidraulikai elemeinek épségét is: hőcserélőt, kompresszort, elpárologtatót, stb, stb… A közel mínusz 10 fokos hidegben indított hőszivattyú egy még aljzatbetonozás előtt álló házat kezdett fűteni, de a kivitelezők szerint az április elsejei költözés nem áprilisi tréfa 🙂 A tulajdonossal előzetesen egyeztetve a 12 kW-os Chofu hőszivattyú megtekinthető működés közben.

Referencia Páty

Pilisszentiván, Chofu 12 kW

A jószerencse egy határozott, gyorsan dönteni képes építőipari vállalkozóval hozott össze bennünket. Látta a referenciákat a neten, olvasta a szlogent a Facebookon (100%-ban Japán, nagyon csendes és mindig jó helyre kerül…), majd megnézte az egyik beüzemelés alatt álló Chofu hőszivattyúnkat. A következő hétvégén (egy héttel később) már a beszerelt és beüzemelt hőszivattyút videózta, és küldte el a felvételt a kollégáinak: ennyire csendes a Chofu!
Pilisszentivánra így került az első japán Chofu inverteres hőszivattyú, reményeink szerint nem az utolsó.  A 12 kW-os hőszivattyú két szintet fűt, kétkörös hidraulikus váltón keresztül. A padlófűtő csövekkel egy rendszert alkotó fűtési rendszer fagyállóval van feltöltve.
A tulajdonossal előzetesen egyeztetve a Chofu hőszivattyú megtekinthető.

Referencia Pilisszentiván

Érsekcsanád, Chofu 6 kW

100%-ban Japán, nagyon csendes és mindig jó helyre kerül… A Referenciák között most egy 6 kW-os hőszivattyút mutatunk be. Nem titok, hogy nagyon szeretem a könnyűszerkezetes faházakat, és a valóban fából készült épületeknek már az illata is elbűvöl. Érsekcsanádon egy ilyen kis házba került a legkisebb Chofu hőszivattyú. A japán inverteres hőszivattyú padlófűtést lát el hőenergiával, egy egykörös hidraváltón keresztül. A kivitelezési munkákat a családfő végezte, nagy gondossággal, előkészítve a beüzemelési munkákat is.
A Bács-Kiskun megyei kisközségben nem ez az első Chofu hőszivattyú, egy éve már üzemel egy 10 kW-os levegő.víz monoblokkos egység, szintén ennek a családnak a birtokán működik. A tulajdonossal előzetesen egyeztetve mindkét Chofu hőszivattyú megtekinthető.

Referenciák Érsekcsanád

Zsámbék, Chofu 16 kW 380V

A Referenciák közé egy eddig „hanyagolt terület” a nagyüzemi felhasználásra kiépített Chofu hőszivattyú rendszer került. A Tízpont Kft dolgozói egy 2200 négyzetméteres csarnok szociális blokkjának fűtő-hűtő rendszerére csatlakoztatták a hőszivattyút. A kétkörös hidraulikus váltón keresztül 2 db DAB keringető szivattyú küldi a Westech fagyállóval kevert fűtő-hűtő vizet a csarnok iroda- étkező- fürdő helyiségeibe.A keringető szivattyúkat többkörös Delta rádiós termosztát indítja és állítja meg. A feladat érdekessége, a tetőre épített hőszivattyú és annak tartószerkezete. Nemcsak a csarnok gerenda kiosztása miatt lett a szokásos állványnál lényegesen nagyobb (hosszabb) tartószerkezet, de a viharos szélnek ellenálló rendszer kitámasztása is megoldódott egyben.
A csarnok fűtését egyébként 2 db ASH 115 kW-os ipari hőszivattyú fűti-hűti, 2000 literes puffer tárolón és termoventilátorokon keresztül. A csarnok gépészeti munkáit Krizsán Károly és csapata végzi.

Referenciák Zsámbék

Győrzámoly, Chofu 6 kW

A legtöbb Chofu hőszivattyú a Referenciák között lényegesen nagyobb teljesítményű, mint a most bemutatott 6 kW teljesítményű változat.  Nem csak a leadott teljesítménye a legkisebb a japán csúcs kategóriás inverteres Chofu hőszivattyú, de a méretei és a súlya is kicsi.
A Győrzámoly Gesztenyés ligetben épülő családi házban padlófűtés rendszer került. A ház építője a MANALA Kft, a hőszivattyúval kapcsolatos munkákat Szendi Tibor és csapata végezte. A 6 kW-os Chofu-ról további információ itt.
Győrzámoly község Győr-Moson-Sopron megyében, a Győri járásban. A községről információ a Wikipédian.
A legkisebb japán Chofu hőszivattyú előzetes egyeztetés után a helyszínen megtekinthető.

Referenciák Győrzámoly

Csopak, Chofu 16 kW 380V

A Referenciák sora most Csopakon bővült. A három szintes családi ház legfelső szintjéről csodás panoráma nyílik a Balatonra. A tulajdonosok lépésről-lépésre újítják fel az eredetileg nyaralónak épített házat. Ezután már nem csak nyáron lehet élvezni a kilátást, de télen is megcsodálható a magyar tenger a meleg szobákból. Az alsó szinten (félig a földben van), és a középső szinten padlófűtés készült. Itt – tapasztalat szerint – nem szükséges a hűtés. a legfelső szinten fan coilok biztosítják a télen a fűtést és nyáron a hűtést. A rendszer része a háromkörös hidraulikus váltó, ezt fűt- hűti a Chofu inverteres hőszivattyú. A teljes rendszer Westech fagyállóval van feltöltve, amit 3 db DAB keringető szivattyú szállít a megfelelő helyre. A keringető szivattyúkat többkörös Delta rádiós termosztát indítja és állítja meg.

Referencia Chofu Öreghegy

Szentendre, Chofu 16 kW

Referenciák terén az egyik kedvelt városunk Szentendre. A mostani munka érdekessége, hogy a fűtési feladat mellett (radiátor a pince szinten és a 2. emeleten) a lakószinten Fan Coilok fűtik – hűtik a lakóteret. Az eddig pellet kazán bár jó meleget biztosított a lakóknak, de a munkájuk miatt a „kezelése” nem volt praktikus. Olyan fűtőberendezést kerestek, amelyik automatikusan működik, még hűteni is tud, és a zárt beépítés miatt közel levő szomszédokat sem fogja a hangja miatt zavarni. Így esett a választás a Chofu inverteres hőszivattyúra. A hőszivattyú és a Swep méretezett hőcserélő közé egy térfogatnövelő tárolót épített a fagyállós körbe Krieser József épületgépész kollégánk. A szekunder körben háromkörös hidraváltó a legfontosabb alkatrész a DAB keringető szivattyúk mellett. A 16 kW, 380V-os hőszivattyú működés közben megtekinthető, a Facebook-on további fotókat találnak.

Referenciák Szentendrén

Miskolc, Chofu 16 kW 230V

Referenciák között most egy már két éve üzemelő Chofu hőszivattyú került. A ház tulajdonosa egy rendkívül felkészült szakember, kiváló kollégákkal, akik a legkorszerűbb technológiával építeti meg a házakat, természetesen a sajátját is. A kiváló hőszigeteléssel rendelkező házban padlófűtés a tőleadó felület. A japán Chofu inverteres hőszivattyú egy a „három az egyben” puffertárolót fűt. A fűtési rendszer itt még hőcserélővel készült, így csak a primer körben van Westech fagyálló folyadék. A szekunder oldalon „sima” fűtővizet keringetnek a szivattyúk.
A háztartási melegvíz 50 °C-ra van beállítva, annak elkészülte után vált a 3 járatú motoros szelep, és a padlófűtés csöveibe kering a fűtővíz.
A 16 kW, 230V-os hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – működés közben megtekinthető.

Referenciák

Vecsés, Chofu 10 kW

Vecsésen is építettünk már Chofu hőszivattyús rendszert. Ami különlegessé teszi a mostani beépítést, az az alap körülmény. A levegő víz hőszivattyúk rendkívül gazdaságosan működnek, amennyiben a fűtés rendszer számukra ideális. Márpedig a Variosystem Kft áltál készített előregyártott könnyűszerkezetes házak rendkívül jó hőszigeteléssel vannak ellátva, a nyílászárók a legmodernebb kialakításúak. A padlóba épített fűtőcsövek pedig „hab a tortán”. Ez így egyben a legideálisabb ahhoz, hogy jó hatásfokkal és gazdaságosan fűtsön a japánok kiváló hőszivattyúja, a Chofu inverteres hőszivattyú
A 10 kW, 230V-os hőszivattyú – a H tarifa bekötése után – működés közben megtekinthető.

Referenciák Vecsés

Pécel, Chofu 12 kW

Pécelen már van Chofu hőszivattyú, így a referenciák között már válogatni is lehet.
A 12 kW-os ingerteres hőszivattyú itt „párban dolgozik” egy napkollektorral, amely a tiszta, napsütéses időszakban akár önállóan is fel tudja melegíteni a két hőcserélős 300 literes HMV tárolót. Amennyiben nem lenne elég az elkészített melegvíz, akkor azonnal „rásegít” a Chofu hőszivattyú. A háromjáratú ESBE motoros szelep – mikor a tartályban felmelegszik a fürdővíz a beállított hőmérsékletre – visszavált fűtési üzemmódra, és felfűti a padófűtéses kétszintes családi lakóházat. Nyári melegben a mennyezetbe tekert csöveken keresztül komfortosra hűti a házat a Chofu hőszivattyú.
A 12 kW, 230V-os hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – működés közben megtekinthető.

Referenciák Pécel II

Budakalász, Chofu 16 kW

referenciák sora ismét bővült. Budakalász csendes utcájába került beépítésre a 16 kW-os Chofu inverteres hőszivattyú.
A lakóházat ezidáig pellet kazán fűtötte, kb 50 fokos vízzel.
A ház tulajdonosa a korszerűsítés mellett döntött. A 13 darab különféle méretű radiátorokat mostantól a japán Chofu hőszivattyú fűti. Melegvizet nem kell a hőszivattyúnak készíteni, radiátorokon keresztül meg ugye nem lehet hűteni, így a hőszivattyú csak a fűtési idényben fog „dolgozni”. Az áramfogyasztás méréséről H tarifás villanyóra gondoskodik, ismerve a Chofu hőszivattyút nem lesz „csapágyhibás” a mérőeszköz.
A 16 kW, 230V-os hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – működés közben megtekinthető.

Referencia Budakalász

Balatonalmádi, Chofu 16 kW

referenciák közé most egy Balaton-parti városba telepített Chofu inverteres hőszivattyú került.
A lakóház teraszáról csodálatos panoráma nyílik a magyar tengerre. Kicsit lejjebbről – ahova a hőszivattyút telepíttette A ThinkGreen Kft – még mindig látszik egy keskeny sáv a nagy ütemben fejlődő, forgalmas üdülőváros vízpartjából.
A házban radiátorok a hőleadók, és a tetőre rövidesen felkerülnek a napelemek, amelyek nem csak a hőszivattyút látják el elektromos árammal, de a család eddigi elektromos számláját is közel lenullázzák. (Még hátra van az elektromos csatlakozás kiépítése, de fűtési idényre minden elkészül a beruházást szervező szerint.) A japán hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – működés közben megtekinthető.

Referenciák Balatonalmádi

Bp. III. kerület, 2 db Chofu 16 kW

A referenciák közé ismét két hőszivattyús kialakítás került.
Az irodaházat eredetileg egy 42 kW-os ON/OFF rendszerű hőszivattyú fűtötte, amikor a cseréje került szóba, kézenfekvő volt az inverteres technológiájú hőszivattyú beépítése. Mivel a japán Chofu hőszivattyúk között a 16 kW-os gép a legnagyobb teljesítményű, így 2 db szerelésével oldották meg a fűtést. A kétszintes épület földszintjén radiátorok adják a meleget, az emeleti részen padlófűtés van. A munkálatok bontással kezdődtek. Az ON/OFF hőszivattyú 1000 literes tartálya kikerült a rendszerből, és egy sokkal egyszerűbb, átláthatóbb fűtésrendszert készített a Tízpont Kft.
A hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Referenciák Kunigunda

Bp. III. kerület, 2 db Chofu 10 kW

A referenciák között most egy ikerház garázsainak tetejére épített Chofu hőszivattyúkat lehet tekinteni.
Az Óarany utcában, a Mofree Optrima Prémium Kft beruházásában készült nívós lakásokba most költöznek a fiatal családok. Az iker lakóház lakásait 1-1db 10 kW-os Chofu hőszivattyú fűti télen, és hűti a nyári kánikulában. (A háztartási melegvíz készítést mindkét lakásban az Ariston Velis Evo villanybojlerre bízták a lakók. (További képek a beépítésekről a Facebook-on.)
A lakások két szintesek, a hőleadó mindkét szinten padlófűtés és mennyezet fűtés-hűtés. A hőszivattyú energiaszükséglete rendkívül alacsony (magas COP érték), amit „H tarifás” elektromos árammal üzemeltetnek. A hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – mindkét helyen megtekinthető.

Referenciák

Budapest III. kerület, Chofu 12 kW

A Chofu referenciák közül most egy helyen 3 hőszivattyút is meg lehet tekinteni.
Budapest egyik legfelkapottabb területén egymás után készülnek a a lakóházak. Az Óarany utcában, a Mofree Optrima Prémium Kft beruházásában készült nívós lakásokba most költözik három család is. A családi lakóházat 12 kW-os Chofu fűti-hűti, és a melegvizet is a japán csúcs kategóriás hőszivattyú készíti.
A lakás két szintes, a hőleadó mindkét szinten padlófűtés és mennyezet fűtés-hűtés. A hőszivattyú energiaszükséglete rendkívül alacsony (magas COP érték), amit „H tarifás” elektromos árammal üzemeltetnek.
A hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Chofu 12 kW referencia

Budapest XVI. kerület, Chofu 10 kW

Referenciák Budapesten. Újabb Chofu hőszivattyús rendszer készült Budapesten
Egy fiatal vállalkozó által épített ikerház egyik lakásában hőszivattyús fűtést rendelt a lakás vásárlója. A Deni-Home Ingatlan Kft már több hőszivattyúnkat építette be az általa készített lakásokba. A szekunder oldali fűtési munkákat (padlófűtés) saját kivitelezésben végezték, de a hőszivattyús munkákkal Krieser József kollégánkat bízták meg. A kültéri munkák mellett a padlófűtés feltöltését is Ők végezték el. A beüzemelés gond nélkül megtörtént, a Chofu hőszivattyú a megszokott módon elindult, és a programozás után vidáman fűti a kb 110 m2-es lakást.
A hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú referenciák

Kapuvár, Chofu 10 kW

Sűrű volt a hét, és egy újabb Chofu hőszivattyú került a Referenciák között.
A kapuvári lakóházat eddig is fűtötte, hűtötte hőszivattyú, de az eddigi márkáról lemondott a tulajdonos, és a 10 kW-os Chofu hőszivattyút építtette be a kivitelezővel. Az Egresits és Fiai Kft munkája nagyszerűen sikerült, maradéktalanul betartották a japán gyár utasításait. A rendszert egy 100 literes puffer tárolóval tették egyenletesebb működésűre.
(Kapuváron egyébként már van Meeting MD40D hőszivattyú hosszú évek óta, most pedig már a 100%-ban japán Chofu hőszivattyút is meg lehet tekinteni, és meg lehet hallgatni, hogy mennyire csendes.)
A hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Chofu Kapuváron

Felsőörs, Chofu 16 kW

Újabb Chofu hőszivattyú a Referenciák között.
Felsőörs rendkívül csendes részén, egy gyorsfolyású kis patak mellett építette fel Megrendelőnk a családi lakóházát, és mellette egy szakrális közösségi házat, ahol egyidőben több család, vagy vallási közösség is megtalálja a pihenési lehetőséget. Ebbe a környezetbe természetesen csak is csendes üzemű hőszivattyú beépítése volt elképzelhető. Több működő hőszivattyú típus közül a japán Chofu 16 kW-os inverteres hőszivattyú lett a kiválasztott berendezés. A hőszivattyú nem csak fűti, hűti a házat, de az 500 literes HMV tartályt is feltölti a szükségletnek megfelelően.
A hőszivattyú – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Chofu Felsőőrsön

Kővágószőlős, Chofu 10 kW

A Jakab-hegy lábánál, csodaszép és értékes természetvédelmi területen bújik meg egy kis családi lakóház. A megújuló energiát használó hőszivattyúk között keresgélt a család, és eközben talált referencia helyet Pécsen. Az inkognitóban történt látogatás meggyőzte az érdeklődő családot: a Chofu hőszivattyú valóban annyira csendes, hogy vele képzelték el a fűtéskorszerűsítést. Az árajánlatnál megadott adatok alapján – az egyébként radiátoros rendszert – a Chofu 10 kW-os hőszivattyúval fogják fűteni. A vegyes tüzelésű kazánt csak azért hagyták meg, mert a ház körüli hulladék felhasználását azzal kívánják alkalmanként megoldani. Egy újabb gyöngyszem a Referenciák között.
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú Kővágószőlős

Bp, XXII. kerület, Chofu 16 kW

Budapest XXII. kerületében már több Chofu hőszivattyút építettek be. Most, a 100%-ban Japán inverteres hőszivattyú telepítését az indokolta, hogy a napkollektor által előállított HMV mellett a fűtést egy nem túl takarékos villanykazánnal oldották meg.
Krieser József és kollégái a meglevő gépészeti rendszert korszerűsítették. 400 literes – két hőcserélős – HMV tárolót tettek a régi tartály helyére. Az elektromos kazánt le- és átszerelték, és a Chofu 16 kW-os, 380V-os rendkívül csendes inverteres hőszivattyút tettek a künnyűszerkezetes épület külső fala mellé úgy, hogy a hőszivattyú a HMV tároló nagyobb (3.6 m2) felületű hőcserélőjét fűti
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Chofu referencia

Győr-Ménfőcsanak, Chofu 16 kW

Győr környékén több Chofu hőszivattyú lett telepítve, elsősorban újépítésű lakások fűtésére, hűtésére, de mint ez a referencia hely is bizonyítja, a jól megválasztott teljesítményű hőszivattyú a gépészeti felújítások során is beépíthető. A japán Chofu inverteres levegő-víz hőszivattyúnak „papírja van” róla, hogy mínusz 30 fokban is képes + 54 °C-os fűtővizet előállítani. Képes, de szerencsére a mi éghajlatunkon erre a képességére nincs szükség. Viszont megnyugtató, hogy nem csak abban a vonatkozásban egyetlen a Chofu hőszivattyú, hogy valóban Japánban készül, de a lakossági hőszivattyúk közül „ő” bírja legjobban a hideget.
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú referencia

Győrszentiván, Chofu 12 kW

Győrben, és környékén több Chofu hőszivattyú lett telepítve, elsősorban újépítésű lakások fűtésére, hűtésére. A mostani hőszivattyú telepítést az „otthonfelújítási támogatás” és a hozzá kapcsolódó kedvezményes hitel  igénybevételével valósította meg Győrszentivánon a megrendelőnk.
Eredetileg gázkazán fűtötte a radiátorokat és a padlófűtést. Mostantól (2021.07.14.) a japán CHOFU 12 kW-os inverteres levegő-víz hőszivattyúra bízza a családi ház tulajdonosa a fűtést. (A jelenlegi kánikulában – kísérletező kedvében – kipróbálja a hőszivattyú hűtési képességét, ügyelve, hogy a + 17 °C alá véletlenül se hűljön a fűtési rendszer, így elkerülhető a kondenzvíz kicsapódása.)
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú referencia

Budakeszi, Chofu 10 kW

A budakeszi lakóházban a meglevő gázkazános és napkollektoros rendszert kellett úgy átalakítani, hogy egy 10 kW-os Chofu inverteres hőszivattyú nem csak a ház fűtésébe „segít” bele, de a napsütést mellőző időszakokban is biztosítsa a háztartási melegvizet. Mivel a hőszivattyút már sokszor és sokkhelyen bemutattuk, az érdeklődő látogatót helyezzük most előtérbe. A hőszivattyú melletti bokorban, már hosszú ideje több sün is „lakik”. A sün igen hasznos, megeszi a növényeinknek ártó csigákat, meztelen csigákat, hernyókat, bogarakat és egyéb rovarokat. Az európai sün védett állat, ezért természetvédelmi szempontból is fontos védelmük.
A hőszivattyú (és a sün család) a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Budakeszi hőszivattyú referencia

Lővérek, Chofu 16 kW

A nyugati országhatárhoz közel fekvő csendes faluban takaros lakóházat fűtött vegyes tüzelésű kazánnal a tulajdonos. A radiátorok felülete elégséges volt a 60-70 °C fokos fűtővízhez, megfelelő meleg volt valamennyi helyiségben. Átbeszélve a hőszivattyús fűtési és melegvíz készítési lehetőségeket, a család úgy döntött, belevág a korszerűsítésbe.
A radiátorok felületét 35-40%-kal megnövelték (a legnagyobb helyiségekbe 33KK-s lemezradiátorokat építettek be). A japán Chofu inverteres hőszivattyú egy 3in1 tárolót fűt, 3 járatú váltószelepen keresztül. A felső 200 literes HMV tartály nagy hőcserélőn keresztül készíti a melegvizet. Az alsó 80 literes tartály hidrováltóként működik.
A hőszivattyú (és a sün család) a helyszínen (előzetes egyeztetés után) megtekinthető.

Hőszivattyú referencia

Sopron, Chofu 12 kW

Egy könnyűszerkezetes faház építésébe kezdett Sopronban egy budapesti fiatal család. Bár a munkájuk a fővárosba köti Őket, az osztrák határhoz közel tervezik leélni a közös életüket. Mivel mindketten természet kedvelők, a házukat is a lehető legtakarékosabb megoldásokkal kívánták kialakítani. A faházban elképzelt gépészeti fűtési-hűtési megoldásoknál automatikusan a hőszivattyú került képbe. A ThingGreen Kft tulajdonosaival ápolt barátság miatt elfogadták, hogy az egyik leg korszerűbb, innovatív megoldásokat nyújtó japán Chofu hőszivattyú legyen a fűtési rendszer lelke. Az alsó szinten padlófűtés, a felsőn néhány méretes radiátor biztosítja a komfortot.
A hőszivattyú a helyszínen (előzetes egyeztetés után) megtekinthető.

Sopron Chofu 12 kW

Páty, Chofu 16 kW

A Costell Építő Kft generálkivitelezésében épülő egyszintes családi lakóházba került a japán CHOFU 16 kW 380V-os inverteres levegő-víz hőszivattyú. A fiatal vállalkozók takaros házat építettek. A gépészeti egységek beépítésénél kihasználták a hőszivattyú kompakt tulajdonságát, és a Chofu (ejtsd: Csofu) hőszivattyú fűti hűti a házat. A hőleadó felület a padló, ahol a hűtéskor 19 °C-os „hideg” vizet keringet a hőszivattyú, temperálás céljából.
(A hőszivattyú a japán Chofu városáról kapta a nevét, ez az egyetlen hőszivattyú, amely valóban japánban készül. Japán alkatrészekből és a végtelen precíz japán munkakultúra látható ezen a nagyon csendes hőerőgépen)
A hőszivattyú a helyszínen (előzetes egyeztetés után) megtekinthető.

Páty hőszivattyú

Pécel, Chofu 12 kW

Pécel a Gödöllői-dombság északnyugati felén fekszik, és ez az első Chofu hőszivattyú a városban.
A péceli családi lakóházat eredetileg egy vegyes tüzelésű kazán fűtötte, radiátoron keresztül. A ThinkGreen Kft szervezésében készülő átalakítás során került a 12 kW-os japán csúcs kategóriás CHOFU monoblokkos hőszivattyú beépítésre. A radiátoros fűtésnél gazdaságosabb a padlófűtés, de itt radiátorokhoz kellett méretezni a hőszivattyút, és a Swep lemezes hőcserélőt. Fontos még a primer fagyállós körbe épített 40 literes, hidrováltóként funkcionáló tároló, hogy a téli leolvasztás gond nélküli legyen. Az átalakítási munkát itt is a Pipe and Aquaman Kft végezte.
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú referencia Pécel

Baja, Chofu 16 kW 380V

A bajai családi lakóházat eredetileg egy hagyományos gázkazán fűtötte, padlófűtésen, és néhány radiátoron keresztül. A ThinkGreen Kft szervezésében készülő átalakítás során került a 16 kW-os japán csúcs kategóriás CHOFU hőszivattyú beépítésre. A jelenlegi fűtött alapterület miatt akár 12 kW-os hőszivattyú is bőven elégséges lett volna, de a család előre tervezett. A jövőben a tetőtér beépítésre kerül, így indokolt a jelenleg legnagyobb Chofu hőszivattyú beépítése. Az átalakítási munkát a Pipe and Aquaman Kft végezte, és egy kétkörös FixTrend hidraulikus váltó beépítésével biztosították a következő években kialakításra kerülő  bővítéshez a könnyű csatlakozást.
A hőszivattyú előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Baja referencia

Kisbér, Chofu 12 kW

Meglévő vegyes tüzelésű és gázkazános fűtésrendszer kiváltására szerződtünk a megrendelővel. Arra vállalkoztunk, hogy a japán Chofu inverteres hőszivattyú beépítésével lényegesen kényelmesebb fűtési mód kerül a családi lakóházba. A kényelem mellett a biztonságos és gazdaságos üzemeltetés is a lényeges szempontok között szerepelt.
A Tienda Flex Kft dolgozói alakították át a meglevő rendszert úgy, hogy egy hidraulikus váltóig a hőszivattyú „forgatja”, a hidrováltó után pedig egy keringető szivattyú „viszi tovább” a fagyálló folyadékkal kevert fűtővizet. A Delta rádiós termosztát tart kapcsolatot a frekvenciaváltós keringető szivattyúval.
A hőszivattyú a helyszínen előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Kisbér referencia

Kóny, Chofu 10 kW 230V

Kóny község Győr-Moson-Sopron megyében, a Csornai járásban. Wikipédia. A 85-ös autóútról letérve, azonnal szembetűnnek a gondozott előkertek és széles utcák. Ebbe a környezetbe kerül a rendkívül csendes, japán Chofu 10 kW-os inverteres hőszivattyú. 
A tulajdonos egy vegyes tüzelésű kazán nyitott, radiátoros rendszerű fűtést váltott ki a modern hőszivattyús fűtéssel.
Szendi Tibor gépész csapata alakította át a fűtési rendszert. A primer oldalon méretezett Swep hőcserélő választja le a fagyállós kört a radiátorokról. A tulajdonos kérése volt, hogy egyenlőre maradjon a régi kazán, amire egy 1,5 bar-os biztonsági szelep „vigyáz”. Emellett beépítésre került egy 50 literes tágulási tartály is.
A hőszivattyú a helyszínen előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Chofu 10 kW Kóny

Mártély, Chofu 16 kW 380V

Mártély a Tisza  partján fekszik, Hódmezővásárhelytől mintegy 8 kilométerre északnyugatra. A Tisza-parti település egy igazi gyöngyszem, több mint ezer éves múlttal. Árpád-kori település, melyet még I. István király adományozott a zalavári apátságnak halászatával együtt, így nevét 1019-ben már említette oklevél. (Információ a Wikipediából)
A Hullámtér vendégház, panzió és étterem remek kiinduló és érkező pont a Tisza árterében, vagy a folyón túrázóknak. A tulajdonos – hallgatva az idők és a lehetőségek szavára – megbízta a Baranyi Hűtéstechnikai Kft-t, hogy a Makovecz család szomszédságában álló vendégházba hőszivattyút építsenek. Így került a japán CHOFU 16 kW-os inverteres hőszivattyú Mártélyba, a Tisza partjára
A hőszivattyú a helyszínen előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Mártély referencia

Maglód, Chofu 10 kW

A maglódi családi lakóház eredeti árajánlatában 12 kW-os hőszivattyút ajánlottunk, de megismerve a fűtési rendszert, a 10 kW-os Chofu hőszivattyút elégségesnek tartottuk. A fűtés-hűtés kivitelezési munkát Szász Attila végezte. A padlófűtési rendszer egy osztó-gyűjtőre került. A mennyezet fűtés-hűtés két osztó-gyűjtőre lett szétosztva. A háromkörös hidraváltóról 3 db DAB keringető szivattyú viszi a hőleadó (fagyállóval töltött) folyadékot.
A többcsatornás Computherm rádiós termosztát kényelmes üzemeltetési lehetőséget biztosít a tulajdonosoknak.
A beüzemelés közben a fotón látható kiváncsi éti csiga látogatta meg a Chofu hőszivattyút 🙂
Előzetes egyeztetés után a 10 kW-os hőszivattyú megtekinthető.

Referencia Maglód

Nagykovácsi, Chofu 16 kW

Van helyzet, amikor a tulajdonos nem csak a Japán Chofu hőszivattyú megvásárlásával került közelébe a tökéletes és biztonságos fűtéshez, hűtéshez. Gondos tervezés, alapos előkészítés és saját kezű kivitelezés teszi kedvező beruházássá a 16 kW-os hőszivattyús rendszert.
A hőszivattyú 4 körös hidraváltón keresztül fűti a családi lakóház két szintjét padlófűtésen keresztül. A födémbe épített mennyezet fűtés-hűtés biztosítja a tökéletes komfortot. Beüzemelés után két dolog tűnt fel az új tulajdonosnak: a rendkívül gyors hőtermelés, és a csendes üzemmód. Nagykovácsiban ez az első beüzemelt Chofu hőszivattyú, de bizonyosan nem az utolsó.
Előzetes egyeztetés után a 16 kW-os hőszivattyú és a hidrováltós rendszer megtekinthető.

Referencia Nagykovácsi

Miháld, Chofu 16 kW 230V

Egy sajnálatos lakástűz miatt kérte a tulajdonos, hogy ezentúl hőszivattyú fűtse a családi házat, így már biztos lehet benne, hogy a gáz többé nem okoz gondot a családnak. A japán Chofu inverteres hőszivattyú két szintet fűt, az alsó szinten padlófűtés és radiátorok, a tetőtérben nagy felületű radiátorok adják le a meleget. A kiváló munkát Takács László épületgépész csapata, és Anda Zoltán villanyszerelő végezte.
Miháld kisközség (alig 770 fő lakja) Zala megyében a Dola patak medrében. A községet szelídgesztenyefákkal ékesített szőlőhegy veszi körül. A község idegenforgalmi nevezetessége az Inkey Gáspár által 1760-ban építtetett barokk jellegű templom, melyet 1835-ben emeletes kereszthajóval bővítettek.
Előzetes egyeztetés után a 16 kW-os hőszivattyú megtekinthető.

Referencia Miháld

Nyúl, Chofu 16 kW 230V

A Pannonhalmi borvidék Észak-Dunántúlon, Győr-Moson-Sopron megyében, Pannonhalma környékén található. A borvidéken csaknem száz százalékban fehérborszőlőket termesztenek.
A borvidék egyik legjelentősebb települése Nyúl, ahol a falu hegyi részén szinte megszámlálhatatlan hangulatos régi pincét találunk. Kiváló boraikról, vendégszeretetükről már eddig is sok turista vitte jó hírét az itteni borászoknak.
Március végén egy újabb japán Chofu hőszivattyú került beüzemelésre a faluban, amelyik felkerült a Referencia helyek közé. A nagyon csendes, 16 kW fűtőteljesítményű hőszivattyú – a szomszéd sem tud róla, annyira csendes – padlófűtést és radiátorokat lát el melegvízzel.

Előzetes egyeztetés után a kiépített rendszer megtekinthető.

Chofu16kW referencia

Budapest, XVI. kerület

Budapest XVI. kerület, Szlovák út. Chofu 16 kW -os inverteres hőszivattyúval a tulajdonos egy virágkertészetet fűt.
Az üvegházak alatt rendkívül sokféle cserepes virág fejlődik, leendő vásárlóik örömére. Különféle balkon virágok, futó- és álló muskátlik, petúniák, szalmarózsák, margaréták színpompás kavalkádjának egyenletes hőmérsékletet biztosít a Chofu hőszivattyú.
A 16 kW-os inverteres hőszivattyú kettő, 1000 literes puffertartály vizét fűti fel 45 °C-ra. Innen pumpálják a keringető szívattyúk a melegvizet a virágágyások között húzódó hőleadókba.
A fagyvédelmet a méretezett Swep hőcserélő és a Chofu hőszivattyú között keringetett fagyálló folyadék biztosítja.
Előzetes egyeztetés után a kiépített rendszer megtekinthető.

Chofu hőszivattyú referencia

Budapest, III. kerület

Budapest III. kerületének rendkívül gyorsan fejlődő részén egy családi lakóházat fűt-hűt. A Chofu 12 kW -os inverteres hőszivattyú kétszintes házban padlófűtésnek és mennyezet fűtés-hűtésnek adja át a megtermelt meleget (nyáron a hideget).
Feladat még a háztartási melegvíz biztosítása. Kombi puffertartály a gépészeti fogadóhelyiség központi eleme. A tartály felső részén 200 literes HMV tartály van nagy belső hőcserélővel, az alsó (rendkívül jól szigetelt) 80 literes tároló szolgál a meleg és hidegvíz átmeneti tárolására (igazából a hidraulikus váltó szerepét tölti be).
A teljes rendszert fagyállóval töltöttük fel. A két padlófűtés- és két mennyezet fűtési-hűtési kört egy 4 csatornás rádiós termosztát irányítja, DAB keringető szivattyúk segítségével.

Előzetes egyeztetés után a rendszer megtekinthető.

Chofu hőszivattyú referencia

Szentendre, Chofu 12 kW 230V

Szentendrére már „haza jár” a japán Chofu hőszivattyú. Most egy Chofu 12 kW -os inverteres hőszivattyú került beépítésre. A fotó tanúsága szerint a kültéri elhelyezésen semmi izgalmas nincs (ha csak az nem, hogy egy kőfalban bontottak nyílást a számára, így jobban védett az elhelyezése).
Annál több nehézséggel néztek szembe a beszerelésen részt vevő szakemberek. Egy alig több mint 1 méter magas 45 fokos tetőtéri zugban fért el csak a beltéri egység. Megoldottuk, de ez volt az első és reményeink szerint az utolsó, amikor ilyen helyen dolgozunk 🙂
A Chofu két szintes lakóház fűtését végzi. Az első szinten radiátorok vannak, a tetőtérben padlófűtés biztosítja az egyenletes meleget. (Előzetes egyeztetés után a tulajdonos szívesen megmutatja a hőszivattyús rendszert.

Chofu hőszivattyú referencia

Nyúl, Chofu 16 kW 230V

Nyúl község Győrtől 13 km-re dél-délkeletre, a Sokorói-dombságban terül el. A faluról az első hiteles adat egy 1086-os összeírásból való, amikor már létező helynek írták le. Népessége ma már több mint 4300 fő. Wikipédia által leírt nevezetességei kivonatosan: a Szurdik; a Római katolikus templom; a Szent Donát kápolna; az egykori püspöki présház; valamint a Kökörcsin-körút, aminek egyik leágazásánál található a japán Chofu hőszivattyú 16 kW-os példánya.

A 16 kW-os inverteres hőszivattyú egy fázisú, amely egy nagy méretű családi lakóházat fűt – hűt. Meglevő gázkazános rendszerhez kiépített hőszivattyús rendszer kialakítása a tulajdonos keze munkáját dícséri. A Chofu hőszivattyú Referenciák között található hőszivattyú előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Referencia Nyúl

Dorogháza, Chofu 16 kW 380V

Dorogházán még nem volt Chofu hőszivattyú , most már van, a Referenciák között! A Chofu 16 kW 380V-os inverteres hőszivattyút a tulajdonos maga szerelte be, rendkívül gondosan, követve a gyári előírásokat. Megfelelő csőátmérő, hőcserélő, és a régi vegyestüzeléshez használt 1000 literes puffertároló összeépítése kiválóan sikerül és jól vizsgázott az első fűtési idényben.
A vásárlónk véleménye: „Hihetetlen számomra, hogy az 1000 literes puffer tárolót rövidebb időn belül fűti fel 20 fokról 50 fokra, mint a vegyes kazánom. És igen, tényleg működik mínusz 15 fokban. 2 szintes házat fűtök és átlag 25- 26 fok a lakásban és 12 db radiátor. Ráadásul nagyon szép a látvány, mikor mínusz 15-ben kifújja a párát leolvasztáskor. 🙂
Ha valakit érdekel Nógrád megyében  Salgótarján környékén előzetes telefonos egyeztetés után megnézheti nálam.”

Dorogháza

Chofu hőszivattyú referenciák

Budapest, III. kerület, Bécsi út. Az ikerház mindkét lakását 1-1 Chofu 16 kW 230V-os inverteres hőszivattyú hűti, fűti.  Lakásonként 4 szint, így a 4 körös hidrováltós megoldásra épített gépészeti rendszerben padló- és mennyezeti hőleadók vannak. A teljes fűtési rendszert Westech fagyállóval töltötték fel a szerelők. Jelenleg festők és burkolók dolgoznak a lakásokban (21.02.15.), de e beruházó kipróbálta, mit tud a Chofu hőszivattyú. A beüzemeléskor beállított 35 fokos előremenő fűtővíz hőmérsékletét fokozatosan csökkentette, és a február elején jelentkezett mínuszokban 30 fokos fűtővízzel rövid ujjú pólóra vetkőztette a dolgozókat 🙂  Látszik, még van tartalék a hőszivattyúkban! A Chofu hőszivattyú referenciák megtekinthetők hétköznap, 8-16 óra között.
A kilátás pedig magáért beszél!

Bécsi út

Pécs, Chofu 10 kW

Chofu 10 kW 230V inverteres hőszivattyú
Régi – ON/OFF rendszerű – hőszivattyú helyére került a Japán Chofu hőszivattyú, amely kb 120 m2-es családi lakóházat fűt, padlófűtésen keresztül. A hőszivattyús kiépítés rendkívül egyszerű. A padlófűtés osztó-gyűjtője és a hőszivattyú között hidrováltó, szolár tágulási tartály, biztonsági csoport, töltő ürítő csap került beépítésre. A teljes rendszert Westech fagyállóval töltötték fel a szerelők.

Ami különlegessé teszi a referencia helyet, hogy a tulajdonosok csodálatos trópusi növényeket nevelnek, értékesítenek. Itt nem csak a hőszivattyút lehet megnézni, de citrom- narancs- pálma és olajfák, valamint egzotikus kaktuszok közül is vásárolhatnak. Előzetes telefonos egyeztetés szükséges. www.palmavilag.hu

Pálmavilág Pécs

Budapest, XXII. kerület

2 db Chofu 16 kW 380V hőszivattyú
3 szintes 360 m2 fűtött alapterület (padlófűtés, Fan Coil fűtés-hűtés) + belső medence
Az egyik hőszivattyú feladata csak a fűtés-hűtés, a másik elsősorban a HMV-t készíti (500 literes belső hőcserélős tárolóba), szükség esetén „rásegít” a fűtésre, hűtésre.

A háromszintes családi házban belső medence is szolgálja a lakók kényelmét. A 2 db Chofu hőszivattyú 4 körös Fix Trend hidraulikus váltón keresztül padlót fűt, fan coil-okkal fűt-hűt, a wellness részt fűti és a medence vizét melegíti.

Referenciák

Szentendre

Chofu 6 kW 230V hőszivattyú
70 m2 padlófűtés Referenciák.

A családi lakóház radiátorait továbbra is gázkazán fűti, így a legkisebb japán Chofu hőszivattyú elégséges a padlófűtésre.
Az inverteres technológiának hála, alig hallatszik a fűtési idény alatt az -egyébként is csendes gép – hangja, hiszen alacsony fordulatszámon működik a kompresszor, ventilátor és keringető szivattyú.

Figyelem! Felújítás esetén nem szabad elfelejteni a régi fűtési rendszer tökéletes átmosását. Meghálálják a törődést a padlófűtés csövek, mert tiszta állapotban a teljes belső csőfelület részt vesz a hőátadásban!

Referenciák

Budapest, III. kerület

Chofu 10 kW 230V hőszivattyú
családi lakóház padlófűtés, radiátor

A hőszivattyú „Referenciák” helyeink egyik kedvence, a Budapest III. kerületben beépített japán Chofu inverteres hőszivattyú. A tulajdonosok kis virág kerttel vették körül a gépet, amelynek a kondenzációs vize a téli hónapok kivételével öntözi növényeket.

Többen kérdezik, hogy radiátorok esetén elégséges-e a hőszivattyú alacsonyabb fűtési vízhőmérséklete a fűtésre? A helyes válasz: igen, ha a radiátorok tőleadó felülete megfelelő méretű!
További információ itt.

Referenciák

Győr, Pinnyéd

Chofu 10 kW 230V hőszivattyú
Társasházi lakás 90 m2 padlófűtés
Tetőre épített inverteres hőszivattyú, 40 cm magas fém keretre került a hóhatár miatt.

Az egyik legszebb kilátásnak örvendhet ez a Japán Chofu hőszivattyú. Megközelítése „kalandos” (szerencsére a Chofu szerviz igénye rendkívül alacsony), de ha már a tetőn vagyunk, akkor csodás kilátás nyílik Győr tüdejére, a pinnyédi erdőkre.
A Chofu hőszivattyútól a padlófűtés osztó-gyűjtőig NA25-ös szigetelt bordáscsövekkel dolgoztak a gépészeti szerelők.
Előzetes egyeztetéssel megtekinthető hőszivattyú referencia hely.

Referenciák

Császár

Chofu 12 kW 230V hőszivattyú
Családi lakóház padlófűtés, 100 m2

Komárom-Esztergom megye déli peremén, erdők ölelésében fekszik Császár, ahova az egyik legkelendőbb Chofu hőszivattyú került.
A szőlőtőkék árnyékában meghúzódó inverteres hőszivattyú hangja nem zavarja sem a lakókat, sem a szomszédokat, de a rengeteg énekes madár sem költözött el az udvarból. A családi lakóház fűtéséről a padlóba letekert fűtéscsövek gondoskodnak. Nem csak a hidegpadló burkolat alatt van fűtőcső, de a laminált padló alatt is.
A rendkívül csendes referencia hőszivattyú előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Chofu Császár 12 kW

Törökbálint

Chofu 16 kW 230V hőszivattyú
Családi lakóház, 290 m2. Padlófűtés, falfűtés, Fan Coil

Nem csak szép, de jó helyre is került a Chofu!
A „legtutibb” hőszivattyú referencia hely a tulajdonos készségességének köszönhetően több érdeklődőnknek segített a Chofu hőszivattyú választásában.
A közel háromszáz négyzetméteres, kitűnő hőtartó képességű lakóház éves fűtési-hűtési költsége 6323 kWh, ami rendkívül kedvező fűtési költséget biztosít a tulajdonosnak.
Előzetes egyeztetés után a hőszivattyú megtekinthető.

Referenciák

Hévíz

Chofu 12 kW 230V hőszivattyú
Családi lakóház 150 m2, padlófűtés, mennyezetfűtés-hűtés

A hévizi gyógyfürdő közelébe telepített Chofu hőszivattyú fűtés-hűtésre és melegvíz ellátásra lett beépítve. A fűtési rendszer szigetelt kombi puffer tárolón (80/200 liter)  keresztül működik. Előbb a felső részben készíti el a melegvizet, majd a 3 járatú motoros szelep átvált, és (igény szerint) fűt vagy hűt.
A mediterrán hangulatú házban működő hőszivattyúról több hónapon keresztül nem is tudtak a szomszédok, annyira csendesen működik a valóban japánban összeszerelt precíz hőerőgép.

Chofu hőszivattyú referenciák

Chofu hőszivattyú referenciák

Horvátzsidány, Chofu 16 kW 380V hőszivattyú
Családi lakóház 220 m2. Padlófűtés, falfűtés

Meglevő vegyes tüzelésű kazán helyére került a legnagyobb teljesítményű japán Chofu hőszivattyú. Többszöri „nekifutással” lehetett csak integrálni, azóta viszont megbízhatóan és csendes működés közben várja a szomszéd templom harangjainak kondulását.
A hőszivattyú a földbe süllyesztett bordás csövön keresztül csatlakozik a méretezett hőcserélőre, innen építették össze a meglevő fűtési rendszerrel.
Előzetes egyeztetés után a referenciahely megtekinthető.

Chofu hőszivattyú referenciák

Amiből soha nem elég:

Referenciák, referenciák, referenciák.
További referenciák segítik az ország különböző részén megismertetni a japán Chofu inverteres hőszivattyúkat!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás