Chofu hőszivattyú referenciák

Az oldalon található Chofu hőszivattyú referenciák a forgalmazóval történt előzetes egyeztetése után a helyszínen megtekinthető. Az érdeklődők nem csak a csendes működést figyelhetik meg, de első kézből tájékozódhatnak a felhasználóktól.

Kővágószőlős, Chofu 10 kW

A Jakab-hegy lábánál, csodaszép és értékes természetvédelmi területen bújik meg egy kis családi lakóház. A megújuló energiát használó hőszivattyúk között keresgélt a család, és eközben talált referencia helyet Pécsen. Az inkognitóban történt látogatás meggyőzte az érdeklődő családot: a Chofu hőszivattyú valóban annyira csendes, hogy vele képzelték el a fűtéskorszerűsítést. Az árajánlatnál megadott adatok alapján – az egyébként radiátoros rendszert – a Chofu 10 kW-os hőszivattyúval fogják fűteni. A vegyes tüzelésű kazánt csak azért hagyták meg, mert a ház körüli hulladék felhasználását azzal kívánják alkalmanként megoldani.
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú Kővágószőlős

Bp, XXII. kerület, Chofu 16 kW

Budapest XXII. kerületében már több Chofu hőszivattyút építettek be. Most, a 100%-ban Japán inverteres hőszivattyú telepítését az indokolta, hogy a napkollektor által előállított HMV mellett a fűtést egy nem túl takarékos villanykazánnal oldották meg.
Krieser József és kollégái a meglevő gépészeti rendszert korszerűsítették. 400 literes – két hőcserélős – HMV tárolót tettek a régi tartály helyére. Az elektromos kazánt le- és átszerelték, és a Chofu 16 kW-os, 380V-os rendkívül csendes inverteres hőszivattyút tettek a künnyűszerkezetes épület külső fala mellé úgy, hogy a hőszivattyú a HMV tároló nagyobb (3.6 m2) felületű hőcserélőjét fűti
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Chofu referencia

Győr-Ménfőcsanak, Chofu 16 kW

Győr környékén több Chofu hőszivattyú lett telepítve, elsősorban újépítésű lakások fűtésére, hűtésére, de mint ez a referencia hely is bizonyítja, a jól megválasztott teljesítményű hőszivattyú a gépészeti felújítások során is beépíthető. A japán Chofu inverteres levegő-víz hőszivattyúnak “papírja van” róla, hogy mínusz 30 fokban is képes + 54 °C-os fűtővizet előállítani. Képes, de szerencsére a mi éghajlatunkon erre a képességére nincs szükség. Viszont megnyugtató, hogy nem csak abban a vonatkozásban egyetlen a Chofu hőszivattyú, hogy valóban Japánban készül, de a lakossági hőszivattyúk közül “ő” bírja legjobban a hideget.
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú referencia

Győrszentiván, Chofu 12 kW

Győrben, és környékén több Chofu hőszivattyú lett telepítve, elsősorban újépítésű lakások fűtésére, hűtésére. A mostani hőszivattyú telepítést az “otthonfelújítási támogatás” és a hozzá kapcsolódó kedvezményes hitel  igénybevételével valósította meg Győrszentivánon a megrendelőnk.
Eredetileg gázkazán fűtötte a radiátorokat és a padlófűtést. Mostantól (2021.07.14.) a japán CHOFU 12 kW-os inverteres levegő-víz hőszivattyúra bízza a családi ház tulajdonosa a fűtést. (A jelenlegi kánikulában – kísérletező kedvében – kipróbálja a hőszivattyú hűtési képességét, ügyelve, hogy a + 17 °C alá véletlenül se hűljön a fűtési rendszer, így elkerülhető a kondenzvíz kicsapódása.)
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú referencia

Budakeszi, Chofu 10 kW

A budakeszi lakóházban a meglevő gázkazános és napkollektoros rendszert kellett úgy átalakítani, hogy egy 10 kW-os Chofu inverteres hőszivattyú nem csak a ház fűtésébe “segít” bele, de a napsütést mellőző időszakokban is biztosítsa a háztartási melegvizet. Mivel a hőszivattyút már sokszor és sokkhelyen bemutattuk, az érdeklődő látogatót helyezzük most előtérbe. A hőszivattyú melletti bokorban, már hosszú ideje több sün is “lakik”. A sün igen hasznos, megeszi a növényeinknek ártó csigákat, meztelen csigákat, hernyókat, bogarakat és egyéb rovarokat. Az európai sün védett állat, ezért természetvédelmi szempontból is fontos védelmük.
A hőszivattyú (és a sün család) a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Budakeszi hőszivattyú referencia

Lővérek, Chofu 16 kW

A nyugati országhatárhoz közel fekvő csendes faluban takaros lakóházat fűtött vegyes tüzelésű kazánnal a tulajdonos. A radiátorok felülete elégséges volt a 60-70 °C fokos fűtővízhez, megfelelő meleg volt valamennyi helyiségben. Átbeszélve a hőszivattyús fűtési és melegvíz készítési lehetőségeket, a család úgy döntött, belevág a korszerűsítésbe.
A radiátorok felületét 35-40%-kal megnövelték (a legnagyobb helyiségekbe 33KK-s lemezradiátorokat építettek be). A japán Chofu inverteres hőszivattyú egy 3in1 tárolót fűt, 3 járatú váltószelepen keresztül. A felső 200 literes HMV tartály nagy hőcserélőn keresztül készíti a melegvizet. Az alsó 80 literes tartály hidrováltóként működik.
A hőszivattyú (és a sün család) a helyszínen (előzetes egyeztetés után) megtekinthető.

Hőszivattyú referencia

Sopron, Chofu 12 kW

Egy könnyűszerkezetes faház építésébe kezdett Sopronban egy budapesti fiatal család. Bár a munkájuk a fővárosba köti Őket, az osztrák határhoz közel tervezik leélni a közös életüket. Mivel mindketten természet kedvelők, a házukat is a lehető legtakarékosabb megoldásokkal kívánták kialakítani. A faházban elképzelt gépészeti fűtési-hűtési megoldásoknál automatikusan a hőszivattyú került képbe. A ThingGreen Kft tulajdonosaival ápolt barátság miatt elfogadták, hogy az egyik leg korszerűbb, innovatív megoldásokat nyújtó japán Chofu hőszivattyú legyen a fűtési rendszer lelke. Az alsó szinten padlófűtés, a felsőn néhány méretes radiátor biztosítja a komfortot.
A hőszivattyú a helyszínen (előzetes egyeztetés után) megtekinthető.

Sopron Chofu 12 kW

Páty, Chofu 16 kW

A Costell Építő Kft generálkivitelezésében épülő egyszintes családi lakóházba került a japán CHOFU 16 kW 380V-os inverteres levegő-víz hőszivattyú. A fiatal vállalkozók takaros házat építettek. A gépészeti egységek beépítésénél kihasználták a hőszivattyú kompakt tulajdonságát, és a Chofu (ejtsd: Csofu) hőszivattyú fűti hűti a házat. A hőleadó felület a padló, ahol a hűtéskor 19 °C-os “hideg” vizet keringet a hőszivattyú, temperálás céljából.
(A hőszivattyú a japán Chofu városáról kapta a nevét, ez az egyetlen hőszivattyú, amely valóban japánban készül. Japán alkatrészekből és a végtelen precíz japán munkakultúra látható ezen a nagyon csendes hőerőgépen)
A hőszivattyú a helyszínen (előzetes egyeztetés után) megtekinthető.

Páty hőszivattyú

Pécel, Chofu 12 kW

Pécel a Gödöllői-dombság északnyugati felén fekszik, és ez az első Chofu hőszivattyú a városban.
A péceli családi lakóházat eredetileg egy vegyes tüzelésű kazán fűtötte, radiátoron keresztül. A ThinkGreen Kft szervezésében készülő átalakítás során került a 12 kW-os japán csúcs kategóriás CHOFU monoblokkos hőszivattyú beépítésre. A radiátoros fűtésnél gazdaságosabb a padlófűtés, de itt radiátorokhoz kellett méretezni a hőszivattyút, és a Swep lemezes hőcserélőt. Fontos még a primer fagyállós körbe épített 40 literes, hidrováltóként funkcionáló tároló, hogy a téli leolvasztás gond nélküli legyen. Az átalakítási munkát itt is a Pipe and Aquaman Kft végezte.
A hőszivattyú a helyszínen – előzetes egyeztetés után – megtekinthető.

Hőszivattyú referencia Pécel

Baja, Chofu 16 kW 380V

A bajai családi lakóházat eredetileg egy hagyományos gázkazán fűtötte, padlófűtésen, és néhány radiátoron keresztül. A ThinkGreen Kft szervezésében készülő átalakítás során került a 16 kW-os japán csúcs kategóriás CHOFU hőszivattyú beépítésre. A jelenlegi fűtött alapterület miatt akár 12 kW-os hőszivattyú is bőven elégséges lett volna, de a család előre tervezett. A jövőben a tetőtér beépítésre kerül, így indokolt a jelenleg legnagyobb Chofu hőszivattyú beépítése. Az átalakítási munkát a Pipe and Aquaman Kft végezte, és egy kétkörös FixTrend hidraulikus váltó beépítésével biztosították a következő években kialakításra kerülő  bővítéshez a könnyű csatlakozást.
A hőszivattyú előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Baja referencia

Kisbér, Chofu 12 kW

Meglévő vegyes tüzelésű és gázkazános fűtésrendszer kiváltására szerződtünk a megrendelővel. Arra vállalkoztunk, hogy a japán Chofu inverteres hőszivattyú beépítésével lényegesen kényelmesebb fűtési mód kerül a családi lakóházba. A kényelem mellett a biztonságos és gazdaságos üzemeltetés is a lényeges szempontok között szerepelt.
A Tienda Flex Kft dolgozói alakították át a meglevő rendszert úgy, hogy egy hidraulikus váltóig a hőszivattyú “forgatja”, a hidrováltó után pedig egy keringető szivattyú “viszi tovább” a fagyálló folyadékkal kevert fűtővizet. A Delta rádiós termosztát tart kapcsolatot a frekvenciaváltós keringető szivattyúval.
A hőszivattyú a helyszínen előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Kisbér referencia

Kóny, Chofu 10 kW 230V

Kóny község Győr-Moson-Sopron megyében, a Csornai járásban. Wikipédia. A 85-ös autóútról letérve, azonnal szembetűnnek a gondozott előkertek és széles utcák. Ebbe a környezetbe kerül a rendkívül csendes, japán Chofu 10 kW-os inverteres hőszivattyú. 
A tulajdonos egy vegyes tüzelésű kazán nyitott, radiátoros rendszerű fűtést váltott ki a modern hőszivattyús fűtéssel.
Szendi Tibor gépész csapata alakította át a fűtési rendszert. A primer oldalon méretezett Swep hőcserélő választja le a fagyállós kört a radiátorokról. A tulajdonos kérése volt, hogy egyenlőre maradjon a régi kazán, amire egy 1,5 bar-os biztonsági szelep “vigyáz”. Emellett beépítésre került egy 50 literes tágulási tartály is.
A hőszivattyú a helyszínen előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Chofu 10 kW Kóny

Mártély, Chofu 16 kW 380V

Mártély a Tisza  partján fekszik, Hódmezővásárhelytől mintegy 8 kilométerre északnyugatra. A Tisza-parti település egy igazi gyöngyszem, több mint ezer éves múlttal. Árpád-kori település, melyet még I. István király adományozott a zalavári apátságnak halászatával együtt, így nevét 1019-ben már említette oklevél. (Információ a Wikipediából)
A Hullámtér vendégház, panzió és étterem remek kiinduló és érkező pont a Tisza árterében, vagy a folyón túrázóknak. A tulajdonos – hallgatva az idők és a lehetőségek szavára – megbízta a Baranyi Hűtéstechnikai Kft-t, hogy a Makovecz család szomszédságában álló vendégházba hőszivattyút építsenek. Így került a japán CHOFU 16 kW-os inverteres hőszivattyú Mártélyba, a Tisza partjára
A hőszivattyú a helyszínen előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Mártély referencia

Maglód, Chofu 10 kW

A maglódi családi lakóház eredeti árajánlatában 12 kW-os hőszivattyút ajánlottunk, de megismerve a fűtési rendszert, a 10 kW-os Chofu hőszivattyút elégségesnek tartottuk. A fűtés-hűtés kivitelezési munkát Szász Attila végezte. A padlófűtési rendszer egy osztó-gyűjtőre került. A mennyezet fűtés-hűtés két osztó-gyűjtőre lett szétosztva. A háromkörös hidraváltóról 3 db DAB keringető szivattyú viszi a hőleadó (fagyállóval töltött) folyadékot.
A többcsatornás Computherm rádiós termosztát kényelmes üzemeltetési lehetőséget biztosít a tulajdonosoknak.
A beüzemelés közben a fotón látható kiváncsi éti csiga látogatta meg a Chofu hőszivattyút 🙂
Előzetes egyeztetés után a 10 kW-os hőszivattyú megtekinthető.

Referencia Maglód

Nagykovácsi, Chofu 16 kW

Van helyzet, amikor a tulajdonos nem csak a Japán Chofu hőszivattyú megvásárlásával került közelébe a tökéletes és biztonságos fűtéshez, hűtéshez. Gondos tervezés, alapos előkészítés és saját kezű kivitelezés teszi kedvező beruházássá a 16 kW-os hőszivattyús rendszert.
A hőszivattyú 4 körös hidraváltón keresztül fűti a családi lakóház két szintjét padlófűtésen keresztül. A födémbe épített mennyezet fűtés-hűtés biztosítja a tökéletes komfortot. Beüzemelés után két dolog tűnt fel az új tulajdonosnak: a rendkívül gyors hőtermelés, és a csendes üzemmód. Nagykovácsiban ez az első beüzemelt Chofu hőszivattyú, de bizonyosan nem az utolsó.
Előzetes egyeztetés után a 16 kW-os hőszivattyú és a hidrováltós rendszer megtekinthető.

Referencia Nagykovácsi

Miháld, Chofu 16 kW 230V

Egy sajnálatos lakástűz miatt kérte a tulajdonos, hogy ezentúl hőszivattyú fűtse a családi házat, így már biztos lehet benne, hogy a gáz többé nem okoz gondot a családnak. A japán Chofu inverteres hőszivattyú két szintet fűt, az alsó szinten padlófűtés és radiátorok, a tetőtérben nagy felületű radiátorok adják le a meleget. A kiváló munkát Takács László épületgépész csapata, és Anda Zoltán villanyszerelő végezte.
Miháld kisközség (alig 770 fő lakja) Zala megyében a Dola patak medrében. A községet szelídgesztenyefákkal ékesített szőlőhegy veszi körül. A község idegenforgalmi nevezetessége az Inkey Gáspár által 1760-ban építtetett barokk jellegű templom, melyet 1835-ben emeletes kereszthajóval bővítettek.
Előzetes egyeztetés után a 16 kW-os hőszivattyú megtekinthető.

Referencia Miháld

Nyúl, Chofu 16 kW 230V

A Pannonhalmi borvidék Észak-Dunántúlon, Győr-Moson-Sopron megyében, Pannonhalma környékén található. A borvidéken csaknem száz százalékban fehérborszőlőket termesztenek.
A borvidék egyik legjelentősebb települése Nyúl, ahol a falu hegyi részén szinte megszámlálhatatlan hangulatos régi pincét találunk. Kiváló boraikról, vendégszeretetükről már eddig is sok turista vitte jó hírét az itteni borászoknak.
Március végén egy újabb japán Chofu hőszivattyú került beüzemelésre a faluban, amelyik felkerült a Referencia helyek közé. A nagyon csendes, 16 kW fűtőteljesítményű hőszivattyú – a szomszéd sem tud róla, annyira csendes – padlófűtést és radiátorokat lát el melegvízzel.

Előzetes egyeztetés után a kiépített rendszer megtekinthető.

Chofu16kW referencia

Budapest, XVI. kerület

Budapest XVI. kerület, Szlovák út. Chofu 16 kW -os inverteres hőszivattyúval a tulajdonos egy virágkertészetet fűt.
Az üvegházak alatt rendkívül sokféle cserepes virág fejlődik, leendő vásárlóik örömére. Különféle balkon virágok, futó- és álló muskátlik, petúniák, szalmarózsák, margaréták színpompás kavalkádjának egyenletes hőmérsékletet biztosít a Chofu hőszivattyú.
A 16 kW-os inverteres hőszivattyú kettő, 1000 literes puffertartály vizét fűti fel 45 °C-ra. Innen pumpálják a keringető szívattyúk a melegvizet a virágágyások között húzódó hőleadókba.
A fagyvédelmet a méretezett Swep hőcserélő és a Chofu hőszivattyú között keringetett fagyálló folyadék biztosítja.
Előzetes egyeztetés után a kiépített rendszer megtekinthető.

Chofu hőszivattyú referencia

Budapest, III. kerület

Budapest III. kerületének rendkívül gyorsan fejlődő részén egy családi lakóházat fűt-hűt. A Chofu 12 kW -os inverteres hőszivattyú kétszintes házban padlófűtésnek és mennyezet fűtés-hűtésnek adja át a megtermelt meleget (nyáron a hideget).
Feladat még a háztartási melegvíz biztosítása. Kombi puffertartály a gépészeti fogadóhelyiség központi eleme. A tartály felső részén 200 literes HMV tartály van nagy belső hőcserélővel, az alsó (rendkívül jól szigetelt) 80 literes tároló szolgál a meleg és hidegvíz átmeneti tárolására (igazából a hidraulikus váltó szerepét tölti be).
A teljes rendszert fagyállóval töltöttük fel. A két padlófűtés- és két mennyezet fűtési-hűtési kört egy 4 csatornás rádiós termosztát irányítja, DAB keringető szivattyúk segítségével.

Előzetes egyeztetés után a rendszer megtekinthető.

Chofu hőszivattyú referencia

Szentendre, Chofu 12 kW 230V

Szentendrére már “haza jár” a japán Chofu hőszivattyú. Most egy Chofu 12 kW -os inverteres hőszivattyú került beépítésre. A fotó tanúsága szerint a kültéri elhelyezésen semmi izgalmas nincs (ha csak az nem, hogy egy kőfalban bontottak nyílást a számára, így jobban védett az elhelyezése).
Annál több nehézséggel néztek szembe a beszerelésen részt vevő szakemberek. Egy alig több mint 1 méter magas 45 fokos tetőtéri zugban fért el csak a beltéri egység. Megoldottuk, de ez volt az első és reményeink szerint az utolsó, amikor ilyen helyen dolgozunk 🙂
A Chofu két szintes lakóház fűtését végzi. Az első szinten radiátorok vannak, a tetőtérben padlófűtés biztosítja az egyenletes meleget. (Előzetes egyeztetés után a tulajdonos szívesen megmutatja a hőszivattyús rendszert.

Chofu hőszivattyú referencia

Nyúl, Chofu 16 kW 230V

Nyúl község Győrtől 13 km-re dél-délkeletre, a Sokorói-dombságban terül el. A faluról az első hiteles adat egy 1086-os összeírásból való, amikor már létező helynek írták le. Népessége ma már több mint 4300 fő. Wikipédia által leírt nevezetességei kivonatosan: a Szurdik; a Római katolikus templom; a Szent Donát kápolna; az egykori püspöki présház; valamint a Kökörcsin-körút, aminek egyik leágazásánál található a japán Chofu hőszivattyú 16 kW-os példánya.

A 16 kW-os inverteres hőszivattyú egy fázisú, amely egy nagy méretű családi lakóházat fűt – hűt. Meglevő gázkazános rendszerhez kiépített hőszivattyús rendszer kialakítása a tulajdonos keze munkáját dícséri. A Chofu hőszivattyú Referenciák között található hőszivattyú előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Referencia Nyúl

Dorogháza, Chofu 16 kW 380V

Dorogházán még nem volt Chofu hőszivattyú , most már van, a Referenciák között! A Chofu 16 kW 380V-os inverteres hőszivattyút a tulajdonos maga szerelte be, rendkívül gondosan, követve a gyári előírásokat. Megfelelő csőátmérő, hőcserélő, és a régi vegyestüzeléshez használt 1000 literes puffertároló összeépítése kiválóan sikerül és jól vizsgázott az első fűtési idényben.
A vásárlónk véleménye: “Hihetetlen számomra, hogy az 1000 literes puffer tárolót rövidebb időn belül fűti fel 20 fokról 50 fokra, mint a vegyes kazánom. És igen, tényleg működik mínusz 15 fokban. 2 szintes házat fűtök és átlag 25- 26 fok a lakásban és 12 db radiátor. Ráadásul nagyon szép a látvány, mikor mínusz 15-ben kifújja a párát leolvasztáskor. 🙂
Ha valakit érdekel Nógrád megyében  Salgótarján környékén előzetes telefonos egyeztetés után megnézheti nálam.”

Dorogháza

Chofu hőszivattyú referenciák

Budapest, III. kerület, Bécsi út. Az ikerház mindkét lakását 1-1 Chofu 16 kW 230V-os inverteres hőszivattyú hűti, fűti.  Lakásonként 4 szint, így a 4 körös hidrováltós megoldásra épített gépészeti rendszerben padló- és mennyezeti hőleadók vannak. A teljes fűtési rendszert Westech fagyállóval töltötték fel a szerelők. Jelenleg festők és burkolók dolgoznak a lakásokban (21.02.15.), de e beruházó kipróbálta, mit tud a Chofu hőszivattyú. A beüzemeléskor beállított 35 fokos előremenő fűtővíz hőmérsékletét fokozatosan csökkentette, és a február elején jelentkezett mínuszokban 30 fokos fűtővízzel rövid ujjú pólóra vetkőztette a dolgozókat 🙂  Látszik, még van tartalék a hőszivattyúkban! A Chofu hőszivattyú referenciák megtekinthetők hétköznap, 8-16 óra között.
A kilátás pedig magáért beszél!

Bécsi út

Pécs, Chofu 10 kW

Chofu 10 kW 230V inverteres hőszivattyú
Régi – ON/OFF rendszerű – hőszivattyú helyére került a Japán Chofu hőszivattyú, amely kb 120 m2-es családi lakóházat fűt, padlófűtésen keresztül. A hőszivattyús kiépítés rendkívül egyszerű. A padlófűtés osztó-gyűjtője és a hőszivattyú között hidrováltó, szolár tágulási tartály, biztonsági csoport, töltő ürítő csap került beépítésre. A teljes rendszert Westech fagyállóval töltötték fel a szerelők.

Ami különlegessé teszi a referencia helyet, hogy a tulajdonosok csodálatos trópusi növényeket nevelnek, értékesítenek. Itt nem csak a hőszivattyút lehet megnézni, de citrom- narancs- pálma és olajfák, valamint egzotikus kaktuszok közül is vásárolhatnak. Előzetes telefonos egyeztetés szükséges. www.palmavilag.hu

Pálmavilág Pécs

Budapest, XXII. kerület

2 db Chofu 16 kW 380V hőszivattyú
3 szintes 360 m2 fűtött alapterület (padlófűtés, Fan Coil fűtés-hűtés) + belső medence
Az egyik hőszivattyú feladata csak a fűtés-hűtés, a másik elsősorban a HMV-t készíti (500 literes belső hőcserélős tárolóba), szükség esetén “rásegít” a fűtésre, hűtésre.

A háromszintes családi házban belső medence is szolgálja a lakók kényelmét. A 2 db Chofu hőszivattyú 4 körös Fix Trend hidraulikus váltón keresztül padlót fűt, fan coil-okkal fűt-hűt, a wellness részt fűti és a medence vizét melegíti.

Referenciák

Szentendre

Chofu 6 kW 230V hőszivattyú
70 m2 padlófűtés Referenciák.

A családi lakóház radiátorait továbbra is gázkazán fűti, így a legkisebb japán Chofu hőszivattyú elégséges a padlófűtésre.
Az inverteres technológiának hála, alig hallatszik a fűtési idény alatt az -egyébként is csendes gép – hangja, hiszen alacsony fordulatszámon működik a kompresszor, ventilátor és keringető szivattyú.

Figyelem! Felújítás esetén nem szabad elfelejteni a régi fűtési rendszer tökéletes átmosását. Meghálálják a törődést a padlófűtés csövek, mert tiszta állapotban a teljes belső csőfelület részt vesz a hőátadásban!

Referenciák

Budapest, III. kerület

Chofu 10 kW 230V hőszivattyú
családi lakóház padlófűtés, radiátor

A hőszivattyú “Referenciák” helyeink egyik kedvence, a Budapest III. kerületben beépített japán Chofu inverteres hőszivattyú. A tulajdonosok kis virág kerttel vették körül a gépet, amelynek a kondenzációs vize a téli hónapok kivételével öntözi növényeket.

Többen kérdezik, hogy radiátorok esetén elégséges-e a hőszivattyú alacsonyabb fűtési vízhőmérséklete a fűtésre? A helyes válasz: igen, ha a radiátorok tőleadó felülete megfelelő méretű!
További információ itt.

Referenciák

Győr, Pinnyéd

Chofu 10 kW 230V hőszivattyú
Társasházi lakás 90 m2 padlófűtés
Tetőre épített inverteres hőszivattyú, 40 cm magas fém keretre került a hóhatár miatt.

Az egyik legszebb kilátásnak örvendhet ez a Japán Chofu hőszivattyú. Megközelítése “kalandos” (szerencsére a Chofu szerviz igénye rendkívül alacsony), de ha már a tetőn vagyunk, akkor csodás kilátás nyílik Győr tüdejére, a pinnyédi erdőkre.
A Chofu hőszivattyútól a padlófűtés osztó-gyűjtőig NA25-ös szigetelt bordáscsövekkel dolgoztak a gépészeti szerelők.
Előzetes egyeztetéssel megtekinthető hőszivattyú referencia hely.

Referenciák

Császár

Chofu 12 kW 230V hőszivattyú
Családi lakóház padlófűtés, 100 m2

Komárom-Esztergom megye déli peremén, erdők ölelésében fekszik Császár, ahova az egyik legkelendőbb Chofu hőszivattyú került.
A szőlőtőkék árnyékában meghúzódó inverteres hőszivattyú hangja nem zavarja sem a lakókat, sem a szomszédokat, de a rengeteg énekes madár sem költözött el az udvarból. A családi lakóház fűtéséről a padlóba letekert fűtéscsövek gondoskodnak. Nem csak a hidegpadló burkolat alatt van fűtőcső, de a laminált padló alatt is.
A rendkívül csendes referencia hőszivattyú előzetes egyeztetés után megtekinthető.

Chofu Császár 12 kW

Törökbálint

Chofu 16 kW 230V hőszivattyú
Családi lakóház, 290 m2. Padlófűtés, falfűtés, Fan Coil

Nem csak szép, de jó helyre is került a Chofu!
A “legtutibb” hőszivattyú referencia hely a tulajdonos készségességének köszönhetően több érdeklődőnknek segített a Chofu hőszivattyú választásában.
A közel háromszáz négyzetméteres, kitűnő hőtartó képességű lakóház éves fűtési-hűtési költsége 6323 kWh, ami rendkívül kedvező fűtési költséget biztosít a tulajdonosnak.
Előzetes egyeztetés után a hőszivattyú megtekinthető.

Referenciák

Hévíz

Chofu 12 kW 230V hőszivattyú
Családi lakóház 150 m2, padlófűtés, mennyezetfűtés-hűtés

A hévizi gyógyfürdő közelébe telepített Chofu hőszivattyú fűtés-hűtésre és melegvíz ellátásra lett beépítve. A fűtési rendszer szigetelt kombi puffer tárolón (80/200 liter)  keresztül működik. Előbb a felső részben készíti el a melegvizet, majd a 3 járatú motoros szelep átvált, és (igény szerint) fűt vagy hűt.
A mediterrán hangulatú házban működő hőszivattyúról több hónapon keresztül nem is tudtak a szomszédok, annyira csendesen működik a valóban japánban összeszerelt precíz hőerőgép.

Chofu hőszivattyú referenciák

Chofu hőszivattyú referenciák

Horvátzsidány, Chofu 16 kW 380V hőszivattyú
Családi lakóház 220 m2. Padlófűtés, falfűtés

Meglevő vegyes tüzelésű kazán helyére került a legnagyobb teljesítményű japán Chofu hőszivattyú. Többszöri “nekifutással” lehetett csak integrálni, azóta viszont megbízhatóan és csendes működés közben várja a szomszéd templom harangjainak kondulását.
A hőszivattyú a földbe süllyesztett bordás csövön keresztül csatlakozik a méretezett hőcserélőre, innen építették össze a meglevő fűtési rendszerrel.
Előzetes egyeztetés után a referenciahely megtekinthető.

Chofu hőszivattyú referenciák
0
    0
    Kosár

    A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

    A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás