Hőszivattyú garancia

Az ESTÉ-Credit Side Kft által forgalmazott

Chofu hőszivattyúk garanciális ideje 3 év.

CHOFU HŐSZIVATTYÚ GARANCIA

A CHOFU inverteres levegő-víz hőszivattyúk teljes garanciája 3 év! (A hőszivattyú árának 10%-áért további 2 év vásárolható.) Az első kötelező felülvizsgálat a beüzemelést követő 2. évben kötelező!
Ebben a 3 éves garanciális időszakban, ha a hőszivattyúban hidraulikus működési problémák merülnek fel, a hőszivattyút NEM JAVÍTJUK, hanem új gépet szállítunk. Ezt a cserét kevesebb, mint 48 órán belül elvégezzük.

Ezen jótállási idő után az esetleges szervizhez szükséges pótalkatrészek minimum 10 évig biztosítva vannak.

Eddig több mint 500 darab Chofu hőszivattyú adtunk el, és nem voltak hidraulikai problémáink.
(Melyik cég kínál ilyen szolgáltatást a jótállási időszak alatt?)

A jótállási idő leteltével cégünk abszolút professzionális szolgáltatást nyújt Önnek. A Chofu cég 10 évig biztosít alkatrészeket. A pótalkatrészek szállítása közvetlenül cégünktől származik. A cégünk és Ön, mint felhasználó között létrejött szolgáltatási szerződés alapján a Chofu hőszivattyú meghibásodása esetén INGYEN biztosítunk hőszivattyút, amíg a hőszivattyúját meg nem javítják. Tehát a jótállás utáni időszakban teljes szolgáltatást kínálunk Önnek, anélkül, hogy otthona kényelmét kihagynánk.

Melyik cég kínál ilyen garancia utáni szolgáltatást?

Figyelem, Garanciális feltételek változása!

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a garanciális feltételek 2018. március 24-től megváltoznak! Az eddig megkötött szállítási szerződéseknél az eddigi garanciális feltételek megmaradnak.

Amennyiben nem a cégünk megbízott kivitelezője végzi a szerelési munkát, a garancia ideje a hőszivattyú kompresszorára 2 év, a hőszivattyú további alkatrészeire 1 év!

Kérjük, rendkívül figyelmesen olvassa el a hőszivattyúinkra vállalt garancia érvényesítésének a feltételeit:

Az ide vonatkozó Kormányrendelet (310/2008.- XII.20. Korm. rendelet és a 303/2008/EK rendelet) szerint bármelyik hőszivattyú (klíma, hűtőgép, stb., vagyis környezetre veszélyes hűtőközeggel dolgozó berendezés) üzembehelyezését, beállítását, szerelését csak HLH-I. vagy HLH-II. minősítéssel rendelkező cég, (vagy magánvállalkozó) és a cég arcképes igazolvánnyal rendelkező alkalmazottai végezheti!

A hőszivattyú üzembe helyezését csak a feltételeknek megfelelő szakemberrel végeztetheti el, és a munkáról kérjen igazolást (protokoll lap) és számlát. A Protokoll lapon feltétlenül legyen

dátum:
beépítés helye:
munkavégző neve:
hőszivattyú neve, típusa, gyári száma:
klímagáz típusa, mennyisége:
pecsét, aláírás:

A dokumentumot a teljes garanciaidőre meg kell őrizni!

Figyelem!

A hőszivattyú csak akkor képes megfelelően és gazdaságosan működni, valamint az elvárt fűtő – hűtő teljesítményt leadni, ha a gyártó által megadott tömegáram és áramlási sebesség biztosított! Ezt mindegyik hőszivattyúnál be kell tartani: 6 kW; 10 kW; 12 kW; 16 kW 230V; 16 kW 380V.

A levegő-víz hőszivattyú esetében biztosítani kell a szívó és kifúvó oldalon a szabad levegőáramlást.

A bemenő és kimenő körökre vonatkozó, kötelezően megvalósítandó áramlási sebesség értékek a hőszivattyú műszaki leírásában megtalálható.

Kérje a tervezőtől, illetve a telepítést végző vízvezeték-, és fűtésszerelőtől annak igazolását, hogy a hőszivattyúhoz kapcsolódóan kiépített primer és szekunder kör megfelel a hőszivattyú műszaki leírásában szereplő igényeknek, biztosított a megfelelő tömegáram mind a forrás- mind a hőleadási oldalon.

A telepítőnek aláírásával kell igazolni, hogy a beépített csőhosszal, csőátmérővel, keringető szivattyúval, és egyéb alkatrészekkel a kívánt áramlási sebesség (tömegáram) biztosítható, és az alkalmazott hőleadó felületekkel (padlófűtés, falfűtés, mennyezet fűtés-hűtés, fan-coil, stb.) a megfelelő hőátadás megoldható!

A telepítő feladata a vevőt tájékoztatni arról:

 • milyen időközönként kell a levegő-víz rendszereknél a vízszűrőt tisztítani
 • milyen időközönként kell a villamos és hűtőköri rendszert ellenőrizni

Bármilyen meghibásodás esetén először a telepítővel kell felvenni a kapcsolatot a hiba okának a felderítésére.

A garancia nem terjed ki azokra az esetekre, amikor a hőszivattyúhoz kívülről kapcsolódó rendszer kiépítésének nem megfelelő volta miatt a hőszivattyú hibajelzéssel leáll! Ez nem a hőszivattyú meghibásodására utal, hanem védelmi célokat szolgál, a hőszivattyú meghibásodását előzi meg.

Ebben az esetben a hőszivattyú-szervizes szakember kiszállási költségét és munkadíját a Vevőnek kell megfizetni, csakúgy, mint a szervizes szakember javaslata alapján a kiszolgáló rendszerben elvégzendő szükséges átalakítások költségeit is!

A Chofu hőszivattyúra a teljes 36 hónapos garancia akkor érvényes, ha megbízott szakemberünk a telepítéstől számított 2 éven belül a karbantartás keretében azt átvizsgálja, megtisztítja, a szükséges karbantartási munkálatokat elvégzi, és tevékenységét jegyzőkönyvbe foglalja. A garanciális felülvizsgálatot minden esetben a hőszivattyú tulajdonosának kell kezdeményezni. Ennek elmaradása a további garancia elvesztését eredményezi.
Garancia abban az esetben sem érvényesíthető, ha az átadott munka anyag ára és/vagy munkadíja, beüzemelési költsége részben, vagy egészben nem lett kifizetve! És természetesen nem érvényesíthető a Garancia természeti csapás miatti meghibásodáskor (erre is volt már példa).

A garancia fenntartása érdekében a hőszivattyút szerelő és karbantartó szakembereink a következő feladatokat végzik el, Garanciális szerződéskötés esetén:
(A karbantartási munkákkal a hőszivattyú élettartam hosszú (15-20 év) és állandó teljesítményt biztosít a legmagasabb szinten. Szabálytalan karbantartás és az elhanyagolás a készülék a teljes fűtő-hűtő rendszerkárosodását okozhatja.)

A hőszivattyú karbantartási munkái közé tartozik és ellenőrizni kell:

 1. a hőszivattyú hidegoldali túlhevülését, eltérés esetén 4-5 K értékre állítani
 2. minden hőmérsékletérzékelőt, hogy elfogadható, valós értéket adnak-e
 3. a tömegáramlást, fűtés – víz összefüggésben
 4. a vízkeménységet, fagyálló koncentrációt
 5. a berendezés nyomását és (hideg állapotban max.) 1,3 barra állítani
 6. tágulási tartályt, és a max. 1,5 bar membránnyomást beállítani
 7. a fűtőberendezés záró szelepeit, hogy teljesen nyitnak és zárnak-e
 8. szükség szerint megtisztítani a kondenzátort  8° DH vízkeménység felett
 9. a szűrő- és visszacsapó szelepeket
 10. a biztonsági szelepek funkcióját
 11. a légtelenítő szelepek funkcióját
 12. hűtőkör tömörségvizsgálat

A karbantartás során szükség szerint a következő alkatrészeket cseréljük ki:

 1. beszívottgáz-érzékelő
 2. elpárologtató-érzékelő
 3. olajzsomp fűtőszál
 4. ventilátor kondenzátorok
 5. (ha van) kompresszorindítási kondenzátorok

A felülvizsgálat összege: kiszállási díj (100 Ft/km + ÁFA), valamint 45.000,- Ft / alkalom + ÁFA + anyagköltség. A garanciális alkatrészcsere – folyamatos karbantartás esetén – ingyenes!

Fontos!

A garanciális kötelezettség megszűnik, ha az átadott berendezésen, vagy annak beállításán illetéktelen személy, előzetes írásbeli engedély nélkül változtatásokat hajt végre, illetve engedély nélkül beüzemeli, feszültség alá helyezi. A garancia nem vonatkozik a rendeltetés szerinti használat során szükségszerűen elhasználódó berendezésekre és alkatrészekre.

Garantáljuk:

az új építésű ingatlannál, ha már az első pillanattól kezdve hőszivattyús rendszer van tervezve a házhoz, akkor az eddigi tapasztalataink szerint 2 és fél, 3 év alatt megtérül a beruházási többlet a gázfűtéses rendszerhez képest. (Ha a hűtés is szükséges, akkor pedig olcsóbb a beruházás, mert nem kellenek a külön klímák.)

Hova szabad hőszivattyút szerelni?

És miért vagyunk biztosak az energiafogyasztás- és számlaösszeg csökkenésében? Mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján ma már tudjuk, hogy hova szabad és hova nem beépíteni hőszivattyút.

Az alábbi táblázat segít eldönteni, hogy érdemes-e hőszivattyút beépíteni Önnek:

Hol, milyen esetbenIgenTalánNemMiért ajánljuk, vagy nem
40-45°C előremenő vizes radiátoros fűtési rendszer+Alacsony hőmérsékleten takarékos
50-55°C előremenő vizes radiátoros fűtési rendszer+Radiátor fűtőfelület növelésével tovább javítható a hatásfok
60 > °C előremenő vizes radiátoros fűtési rendszer+Drága üzemelés, elégtelen a hő leadás
Padló- fal- és Fan coil fűtés +Ideális, "erre találták ki"!!!
Mennyezet fűtés+A felszálló meleg miatt nem ideális
Mennyezet hűtés+A felülről leereszkedő hűvös levegő jó
Korszerűtlen nyílászárók, magas K érték+Az előállított alacsony hőmérséklet kevés a rosszul szigetelt épület fűtéséhez.
Vékony, vagy hőszigetelés nélküli falak+
Kis alapterület, kisebb mint 80 m2+Viszonylag hosszú a megtérülési idő
Chofu hőszivattyú garancia