Hőszivattyú beépítési vázlatrajz

Hőszivattyú beépítési vázlatrajz segít, de nem helyettesíti a gépész tervező munkáját. A kivitelezők kiválasztásánál ügyeljenek rá, hogy hőszivattyú beépítésével megbízott szakembereknek minden – a beépítésre vonatkozó – gyári előírás a rendelkezésére álljon. Ezt segíti a 154 oldalas magyarnyelvű beépítési és használati utasítás!

Hőszivattyú beépítési vázlatrajz

A CHOFU IRÁNYÍTJA A GÉPÉSZETET:

Hőszivattyú beépítési vázlatrajz

Az egyik legösszetettebb kiépítésben a Chofu hőszivattyú előbb elkészíti a használati melegvizet. A HMV tartályba behelyezett érzékelő utasítására a 3 járatú motoros szelep átvált, és fűteni kezdi a puffertárolót a hőszivattyú. Erre a tartályra rá tud fűteni további kazán (elektromos, villany, stb…). Ezt a kiegészítő fűtőberendezést is a Chofu irányítja!
Keverőszelep segítségével egyidőben fűthetjük a radiátorokat és fűthető a padló. A beépített érzékelők gondosan felügyelik a fűtési folyamatot.
Eközben további opcióként vásárolható páratartalom figyelő szenzor segítségével indíthat a Chofu egy szellőzőberendelést.
Mindezt több szinten, vagy több vezérlőpanel segítségével több lakrészen. Természetes, hogy a két keringető szivattyút is a Chofu irányítja! (A Chofu hőszivattyú megvásárlása után kérje a magyarnyelvű kezelői utasításokat, beállításokat tartalmazó kézikönyvet.) További hőszivattyú beépítési vázlatrajz itt.

Chofu 3in1 tartály

Hőszivattyú beépítési vázlatrajz

Chofu – 3in1 tartály – padlófűtés

Ebben a kiépítésben a Chofu hőszivattyú 3 járatú motoros szelepen keresztül előbb a felső HMV tartályt fűti fel a kívánt hőmérsékletre.
A HMV elkészülte után a 3 járatú szelep átvált, és az alsó tartályt fűti fel. Ebből a tartályból – a lakás hőigénye szerint – a keringető szivattyú „szállítja” a melegvizet a padlófűtő csövekbe. (A leírt műveleteket a Chofu fejlett vezérlője programozásnak megfelelően végzi.)
A teljes rendszer Westech fagyállóval van feltöltve.

A gépésztervező munkáját a rendszerrajt nem helyettesíti! (További hidraulikai elemek szükségességét, méretét tervező határozza meg.)

Hőszivattyú beépítési vázlatrajz

Hőszivattyú beépítési vázlatrajz

Chofu hőszivattyú és kétkörös hidrováltó

Ebben az egyszerű kiépítésben a Chofu hőszivattyú kétkörös Fix Trend hidraulikus váltón keresztül fűti a két (közel azonos hőmérsékletű) hőleadó felületet, akár kétszintes lakóházat.

Amennyiben két – különböző hőmérsékleten dolgozó – hőleadó van a fűtendő lakásban (pl az egyik szint padlófűtés, a másikon pedig radiátorok), akkor a hidrováltó után keverőszelepet kell beépíteni. Így lehet biztosítani, hogy a hőszivattyún beállított magasabb (40-60 °C) hőmérsékletű fűtővíz ne kerülhessen a padlófűtő körbe. A teljes rendszer Westech fagyállóval van feltöltve.

A gépésztervező munkáját a rendszerrajt nem helyettesíti! (További hidraulikai elemek szükségességét, méretét tervező határozza meg.)

3 körös hidrováltó

Hőszivattyú beépítési vázlatrajz

Chofu hőszivattyú HMV tartály és háromkörös hidrováltó

Ebben a kiépítésben a Chofu hőszivattyú háromkörös Fix Trend hidraulikus váltón keresztül fűti és igény szerint hűti a lakást, akár 3 különböző szinten, vagy tőleadó fajtán keresztül.

Amennyiben több – különböző hőmérsékleten dolgozó – hőleadó van a fűtendő lakásban (pl az egyik szint padlófűtés, esetleg fal- vagy mennyezet fűtés-hűtés, a másikon pedig radiátorok), akkor a hidrováltó után keverőszelepet kell beépíteni. Így lehet biztosítani, hogy a hőszivattyún beállított magasabb (40-60 °C) hőmérsékletű fűtővíz ne kerülhessen a padló- fal- vagy mennyezetfűtő körbe. A teljes rendszer Westech fagyállóval van feltöltve.

A gépésztervező munkáját a rendszerrajt nem helyettesíti! (További hidraulikai elemek szükségességét, méretét tervező határozza meg.)

Chofu hőszivattyú és Westech napkollektor

HMV készítés hőszivattyúval és napkollektorral

A rendszer „központi eleme” a belső két hőcserélős HMV tartály. A felső csőkígyóra a Chofu hőszivattyú van kötve, az alsó hőcserélőre pedig a Westech vákuumcsöves napkollektor. Ebben a kiépítésben a teljes rendszert a hőcserélőkig Westech fagyállóval töltik fel.

Amíg a Nap süt és tiszta az égbolt, a Westech vákuumcsöves napkollektor elégséges mennyiségű és hőmérsékletű fürdő vizet készít (még télen is).
Éjszaka, borús időben pedig a Chofu hőszivattyú készíti a használati melegvizet.

Bár a hőszivattyú beépítési vázlatrajz részletes, de ebben az esetben sem szabad elfelejteni, hogy a gépésztervező nem csak megrajzolja, de méretezi is a rendszert.
Amennyiben ismert a család napi melegvíz igénye, kiszámítja a puffertároló térfogatát, valamint a szükséges napkollektor méretét. A hőszivattyú teljesítményét akár úgy is számolhatjuk, mintha kizárólag ezzel készülne a HMV.

Chofu - Westech - HMV

Amennyiben komplett árajánlatot kér

A Chofu hőszivattyú fűt-hűt és HMV-t készít.

Nézze meg videónkat és ossza meg ismerősei között. Köszönjük!

Amennyiben Önnek is van egy jól sikerült hőszivattyús rendszere, ossza meg velünk, illetve érdeklődőinkkel. Kérjük küldje el, és ezen az oldalon – forrás megjelöléssel együtt – bemutatjuk azt.

Az elküldött email tárgyba „Hőszivattyú beépítési vázlatrajz” kerüljön és erre az email címen várjuk: tibor.sulyok@gmail.com  Köszönjük!