Chofu 6 kW

1.422.000Ft + ÁFA

1.805.940Ft (Bruttó)

Chofu 6 kW – DC inverteres hőszivattyú.

A Chofu 6 kW levegő-víz hőszivattyú, fűtésére, hűtésre és otthoni használati melegvíz elkészítésére használható. A modern DC INVERTER technológia ezt a hőszivattyút 30% -kal kevesebb áram felhasználásával működteti a klasszikus 6 kW-os ON/OFF rendszerű hőszivattyúhoz képest. Az „inverter” rendszer lehetővé teszi, hogy ez a szivattyú a kívánt hőigénytől függően változó sebességgel, vagy különböző frekvenciákkal működjön 20Hz és 90Hz között. A Chofu levegő-víz hőszivattyúk a leggazdaságosabb alternatívák a fűtéshez. Kiváló minőségű alkatrészek garantálják hosszú ideig a problémamentes működést.

Kategória:

Chofu hőszivattyú 6 kW adatlap:

Chofu 6 kW

A típus jelölésnél az AEYC-0639U-CH hőszivattyú műszaki paraméterei megegyeznek az AEYC-0643XU jelölésű hőszivattyúval!

Panasonic DC Twin Rotary kompresszor: Japánban gyártja a világ egyik legnagyobb kompresszorgyártója. A tesztek azt mutatják, hogy ez a kompresszor, amellyel a Chofu 6kW hőszivattyúk vannak felszerelve, 133 000 óra megszakítás nélküli üzemel (más módon kifejezve: 15 év hibamentes működés a nap 24 órájában.

Fogyasztás és havi költségek.

A hőszivattyúk esetében fontos a havi és éves villamosenergia-fogyasztás.
A fogyasztás számos tényezőtől függ, amelyek növelhetik vagy csökkenthetik az áramfelhasználást. Például: külső szigetelés, nyílászárók minősége, padlófűtés vagy radiátorok stb…

Egyszerűsítsük le a dolgokat, és ne adjuk meg a fogyasztás félreértelmezésének lehetőségét. Példánkban a Chofu hőszivattyú maximális 6 kW-os hőleadását vesszük figyelembe:
A maximális fogyasztás (termék adatlap szerint) 1,43 kW/h. Tapasztalati szám, hogy ha a hőszivattyú a fűtési idényben (kb. 5 hónap) átlagban napi 8 órájában működik, így ha
tovább végezzük a számítást, az öt hónap alatt:
150 nap x 8 óra x 1,43 kW/óra x 31 Ft/kW hőszivattyús tarifával = 53.200,- Ft villamos áram költséget jelent az áfával együtt. 10.640 Ft/hó.
Szerintünk ez nem sok a csendes és biztonságos fűtés érdekében!
A példa egy 100 m2 alapterületű, 2,7 m belmagasságú, padlófűtéses, az előírásoknak megfelelő hőszigeteléssel ellátott és 23 °C fokra fűtött lakóháztól származik.

Figyelem! Ez a havi hőszivattyús költség – napelemek telepítése esetén – nulla!

SZERELÉSI SÉMA:

Bemutatunk egy klasszikus szerelési sémát padlófűtéshez és HMV tartályos kivitelben:

A 6kW-os CHOFU levegő-víz hőszivattyú keringető szivattyúval rendelkezik, amely a monoblokkos egységbe van integrálva, és padlófűtésre (vagy radiátorokra) közvetlenül csatlakoztatható az osztó-gyűjtőhöz. A fűtésére a maximális hőmérséklet beállítható és szabályozható a szivattyú automatikájával, kézi vagy automatikus keverőszelep használata nélkül.

Chofu 6 kW

A 6 kW-os levegő-víz hőszivattyú lefedi a szükséges fűtést és használati meleg vizet egy 60-80m² alapterületű házhoz, amelynek fűtési rendszere radiátoros (Az előre menő fűtővíz hőmérséklet max. 45°C). A padlófűtéssel ellátott és megfelelő külső szigetelésű lakások fűtési felülete akár 120m² lehet.
A 6 kW teljesítményű hőszivattyú nem csak új épületek fűtési rendszere lehet, hanem régi épületeknél is sikeresen használható.
A hőszivattyú kombinálható más fűtési forrásokkal is, például gázkazánnal, fatüzelésű kazánnal, napkollektorral, stb. Ilyenkor a hőszivattyú automatikus üzemmódba kapcsol, és lehetővé teszi a legolcsóbb (legalacsonyabb költségű) hőforrás működését.

Fűtési rendszer 6KW levegő-víz hőszivattyúval

További költségek.

A 6kW-os Chofu hőszivattyú mellett néhány fontos alkatrészre is szükség van a rendszer megfelelő működéséhez. Ezek a szükséges elemek a hőszivattyú árának körülbelül felébe kerülnek.

Amennyiben nem kizárólag hőszivattyút vásárolna, de komplett árajánlatot kér (további alkatrészekre, munkadíjra, beüzemelésre), akkor kérjen díjmentes árajánlatot:

Chofu garancia

A Japán CHOFU AEYC-0639U inverteres levegő-víz hőszivattyú teljes garanciája 3 év.
További, a garanciára vonatkozó leírás a Garancia menü alatt olvasható

A CHOFU HŐSZIVATTYÚ TELEPÍTÉSE A 6 kW-os levegő-víz hőszivattyú légkondicionáló rendszerhez hasonlítható, és ugyanúgy felszerelhető, egy lakás vagy egy ház falára, de kialakítható a számára a talajon is hely. Ebben az esetben min 40 cm magas állványt kell alá szerelni, biztosítva a hóhatárt a hőszivattyú alatt.

A Chofu hőszivattyú által kifejlesztett magas – akár 60 ° C-os – fűtővíz hőmérséklet miatt a készülék problémamentesen csatlakoztatható a radiátorokhoz. Ebben az esetben a fűtési költség magasabb lehet. (Azért előtte nézze meg a helyszínt egy gondos tervező!)

A CHOFU hőszivattyú 100%-ban Japánban készült, rendkívül csendes és megbízható készülék.

A hőszivattyú a fűtés leggazdaságosabb alternatívája. További információ itt