A hőszivattyú karbantartása kulcsfontosságú a hatékony működéshez, ezért rendszeresen el kell végezni. A Chofu hőszivattyúk felülvizsgálata a garancia feltételek szerint 2 évente kötelező, de a tulajdonosnak a hőszivattyú szemrevételezése gyakrabban ajánlott. Minden szezonváltásnál fontos, hiszen egész évben működnek, biztosítják az otthon fűtését és hűtését, és kiváló állapotban van szükség rájuk minden alkalommal.

A hőszivattyú tavaszi karbantartása azért szükséges, hogy a szivattyút felkészítsük a közelgő nyárra.

Bár a karbantartási ellenőrzést a tulajdonos egyedül is elvégezheti, érdemes azért szakember segítségét kérni. Hívjon minket bizalommal a 0036 20 268-9757 telefonszámon, és ütemezzen be egy professzionális karbantartási ellenőrzést!

A hőszivattyú tavaszi karbantartásának fontossága

A hőszivattyú tavaszi karbantartása a következő okok miatt szükséges:

 • Energiahatékonyság – Mivel a hőszivattyú egész évben működik (HMV készítése esetén), fontos a rendszeres karbantartás. Ez segít elkerülni a nagyobb károk miatti drágább javítási költségeket, valamint növeli a hőszivattyú hatékonyságát.
 • Felkészülés a nyárra – Mivel a nyarak egyre forróbbak, a nyárra készen kell állnia a háza hűtőrendszerének. A hőszivattyú tavaszi karbantartása segít abban, hogy készen álljon a nyárra. Ha elhalasztja a karbantartást a nyár kezdetére, megizzaszthatja a nyári meleg, és olyan javításra várhat, amelyet a forgalmasabb szezon miatt nem mindig lehet időben megjavítani.
 • Meghosszabbított élettartam – A hőszivattyú élettartama néhány tényezőtől függ. A hőszivattyú karbantartása az egyik módja annak, hogy a rendszer a lehető leghosszabb ideig szolgálja Önt.
Hőszivattyú tavaszi karbantartása

Lépések a tavaszi hőszivattyú-karbantartás során:

 • A kültéri egység mosása : Fontos a kültéri egység nagynyomású mosása tavasszal. Ez segít eltávolítani minden szennyeződést, amely a tél folyamán összegyűlt a készüléken. A tiszta rendszer csökkenti az energiaszámláit, és megakadályozza a rendszer károsodását.
 • Ellenőrizze a szűrőt : A szűrők tisztítása és/vagy cseréje a hőszivattyú karbantartási munkák része. Az elpárologtató (a hőszivattyú „hátsó” része) eltömődik a használat gyakoriságától függően. Tekintettel arra, hogy a hőszivattyúkat egész évben használják, a folyadékszűrők szennyeződést halmoznak fel. A karbantartási ellenőrzés során ellenőrizze, takarítsa ki, és szükség esetén cserélje ki a szűrőt.
 • A téli jegesedés során megsérülhetnek az elpárologtató lamellái, ezeket óvatosan ki kell „fésülni”, hogy a levegő szabadon áramolhattok át rajta.
 • Szakszerű karbantartási ellenőrzés : Ezt legalább 2 évente kell elvégezni. Ha még nem végeztek kötelező szakmai karbantartási ellenőrzést, a legjobb, ha ezt a tavaszi hőszivattyú-karbantartási rutin során teszik meg, így a nyári hűtésnél már felkészítve használja.

Professzionális megelőző karbantartás munkái:

Milyen feladatot végeznek a karbantartó kollégák?

 • Ellenőrzik, hogy nincsenek-e akadályok a légáramlásban a kimeneteknél és a rácsoknál
 • Megvizsgálják az esetleges sérüléseket szivárgás szempontjából
 • Mérik a hűtőközeget, és szükség szerin beállítják a szükséges mennyiséget
 • Minden mozgó alkatrészt (ventillátor lapát, motor) megvizsgálnak, szükség szerint kenőanyaggal látják el
 • Ellenőrzik a kompresszor működését
 • Tesztelik a termosztát működését
 • Ellenőrzik az elektromos alkatrészek működését és szükség szerint beállítják azokat

Véleménye van a leírtakkal kapcsolatban?

Kérjük, ossza meg velünk és az oldal látogatóival.
Engedéllyel felteszünk a BLOG oldalra minden dicsérő és építő jellegű írást, mert a valódi tapasztalatánál nincs relevánsabb vélemény! info@chofu-hoszivattyu.hu
Információ a téli témához itt:

KÖSZÖNJÜK!