Azért, hogy a Chofu hőszivattyúról hiteles információkat osszunk meg, a Hőszivattyú referencia helyként jegyzett beépítések tulajdonosait megkértük, véleményüket és tapasztalataikat osszák meg egymással, és leendő vásárlóinkkal.

Simon Úr Ibrányból (város Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) a következőket írta nekünk (2021.03.12.)

A Chofu hőszivattyú előnyei

Kedves Tibor! 
A Chofu hőszivattyúról háromnegyed éves tapasztalatunk van.
Az eltelt időszak alatt a készülék problémamentesen, kifogástalanul, megbízhatóan működik, kezelése egyszerű.
Ezidáig semminemű hiba nem merült fel, sem a meleg víz előállításával, sem a fűtéssel kapcsolatban. Ami még nagyon fontos volt számunkra, – mivel a szomszédház a lakásunkhoz viszonylag közel van –  hogy működése mekkora zajjal jár. Erre azt tudom mondani, ebben is kiválóan teljesít, teljesen elfogadható a működésével együttjáró hanghatás; a lényeg, hogy ez a szomszédokra nézve egyáltalán nem zavaró.

Van két negatív tapasztalatunk is

1.
Ennek a 12kW teljesítményű szivattyúnak – lehet, hogy a radiátoros fűtés és/vagy a túlságosan nagy (300l) melegvíz tartály miatt – de  a tervezettnél jóval nagyobb az áramfogyasztása. (A napelemeket szállító cég kb. 6500 kWh éves fogyasztással számolt, melyből 3500 kWh a hőszivattyú fogyasztása; háromnegyed év után jelenleg 9000 kWh a felhasználásunk, a jelentős eltérés, növekmény a hőszivattyú üzemeltetéséből adódhat. E miatt a napelemek száma is jelentős bővítésre szorul majd a jövőben.)
2.
A másik megfigyelésünk, hogy melegvíz előállítása közben a fűtés „nyugszik”, ilyenkor mindig a lakás hőmérséklete rövid ideig ugyan, de hűl. Ilyenkor a helyiségek hőmérséklete – ha nem is számottevően – de lecsökken. Nincs egyidejű, párhuzamos üzemmód azonos hatásfokkal.
Blog szerelési kép

Véleményem:

Ezek ellenére a Chofú hőszivattyúval mi meg vagyunk elégedve, úgy gondoljuk, hogy jól választottunk, jó döntést hoztunk, amikor a Chofu mellett döntöttünk. Másoknak is jó szívvel tudjuk  ajánlani.

Üdvözlettel:
Simon,  Ibrány
Hőszivattyú referencia Ibrány. 
A Forgalmazóval történt előzetes egyeztetés után szívesen megmutatom a Chofu hőszivattyú kialakítását, és működését.

A Chofu hőszivattyú forgalmazójának megjegyzése:

Örömmel olvassuk Vásárlónk levelét. Öröm, hogy a működése kifogástalan, és a szomszédokkal a barátság is töretlen.

A kritikai észrevételek is fontosak, hiszen azt tudjuk a következő – radiátoros rendszeres – lakóingatlan tulajdonosának nyomatékosan ajánlani, hogy

  • növelje a radiátorok fűtőfelületét annyira, hogy 40-45°C-os fűtővízzel is az elvárt meleg legyen a lakásban. Ez a megoldás jelentősen csökkenti a hőszivattyú áramfelhasználását.
  • vagy ha ez nem lehetséges, több napelemet telepítsen a tetőre.

A melegvíz készítésekor valóban szünetel a fűtés, hiszen a 3 járatú motoros szelep megakadályozza azt. Amikor elkészül a HMV, utána vált vissza a hőszivattyú automatikusan fűtésre.

Emiatt ajánljuk azoknak a hőszivattyú vásárlónknak, akiknél a HMV napi igénye alacsony, hogy inkább elektromos bojlerrel készítsék a fürdővizet.
Így a hőszivattyúnak csak a fűtéssel (igény és lehetőség szerint hűtéssel) kell foglalkoznia, és az élettartama is jelentősen megnő (hiszen évente 4-5 hónapot „pihen).

A fenti témával kapcsolatban több megjegyzés is érkezett a Facebook-os hirdetésünkhöz kapcsolódva, és vásárklónk is megemlítette, hogy a napelemet szállító cég számításai nem voltak pontosak.
Ezért segítségül hívtuk az ÉZSÉ Kft fűtési energia kalkulátorát, és megvizsgáltuk, hogy az adott 130 m2-es lakóháznak mekkora az éves energiafelhasználása. Megnéztük, hogy milyen eredmény jön ki kitűnő, és milyen, jó szigeteltségű házat feltételezve.

Fűtési energia kalkulátor

Fűtési energia kalkulátor

Ezek alapján úgy tűnik, hogy a napelemeket szállító cég jelentősen alákalkulálta a családi lakóház fűtési igényét.

Ennél az áramfogyasztásnál bizonyosan kevesebb lesz a mért összeg, ha megnövelik a radiátorok fűtőfelületét, és alacsonyabb hőmérsékletű fűtővízzel is megfelelően fel lehet melegíteni a házat.

Véleménye van a leírtakkal kapcsolatban?

Kérjük, ossza meg velünk – és az oldal látogatóival –  a Chofu hőszivattyúval kapcsolatos véleményét, tapasztalatait.
Engedéllyel felteszünk a BLOG oldalra minden dicsérő és építő jellegű írást, mert a hőszivattyút használók tapasztalatánál nincs relevánsabb vélemény! info@chofu-hoszivattyu.hu

KÖSZÖNJÜK!